• Mercedes-AMG prezintă coupe-ul GT 43, versiune „entry-level” a modelului AMG GT.
  • Vine cu un motor mild-hybrid de 2 litri care generează 421 CP.
  • Prețul de pornire nu a fost încă anunțat de producătorul german.

Mercedes-AMG extinde gama GT. Și prezintă coupe-ul GT 43, care este considerată noua versiune „entry-level” a modelului de performanță AMG GT.

A doua variantă a modelului a venit în vara anului 2023 cu două motorizări V8. Acum, producătorul german prezintă o nouă versiune de motorizare, 4 cilindri la un motor 2.0 Turbo. Care integrează și un sistem mild-hybrid și  va fi supraalimentat cu o turbină.

Față de alte versiuni AMG GT, noul GT 43 Coupe are un design ceva mai diferit. Vine o nouă bară de protecție față și aripi restilizate. Iar opțional este disponibilă suspensia activă AMG Ride Control.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Ce caracteristici are noul GT 43?

Motorul 2.0 poate genera o putere maximă de 421 CP la 6.750 rpm. Iar cuplul motor este de 500 Nm. Sistemul mild-hybrid poate oferi în plus 14 „cai” pentru o scurtă perioadă de timp.

Mașina are o accelerație de la 0 la 100 km/h în  4,6 secunde. Și poate ajunge la o viteză maximă de 280 km/h. Puterea este transmisă către roțile din spate prin intermediul unei cutii de viteze automată SpeedShift cu 9 trepte.

Partea cea mai specială? Turbocompresorul electric pentru gaze de eșapament este o tehnologie împrumutată din Formula 1. Printre opțiunile ce pot fi adăugate se numără și un sistem de direcție integrală. Prin programul AMG Dynamic Select, șoferul dispune de cinci moduri de condus: Smooth, Comfort, Sport, Sport+ și Individual.

Prețul de pornire nu a fost încă anunțat de producătorul german.