• World Governments Summit e centrat tot pe tehnologia A.I., la fel ca majoritatea întâlnirilor globale din ultima perioadă.
  • Summit-ul e în desfășurare până mâine, 14 februarie.
  • Printre liderii de business invitați: Sam Altman, Jensen Huang, sau Klaus Schwab.

World Governments Summit, organizat la Dubai, are ca temă centrală tehnologia A.I., impactul ei și potențialul de a transforma anumite sectoare și comunități. Motto-ul conferinței: „Shaping Future Governments“. Discuțiile au rolul de a stabili viitoarele inovații și guvernanță în sfera A.I.

Participă peste 120 de delegații guvernamentale. 4.000 de invitați, în total. Și circa 100 de lideri din zona noilor tehnologii. Printre ei: Sam Altman sau Jensen Huang.

Ce spun liderii din A.I. la World Governments Summit

CEO-ul Nvidia spune că fiecare stat ar trebui să-și dezvolte propria infrastructură de inteligență artificială. Asta i-ar crește potențialul economic și i-ar proteja propria cultură.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

„Nu-i poți lăsa pe alții să facă treaba asta”, spune Jensen Huang.

Huang, a cărui companie ajunge la o capitalizare de 1.784 de mld. $, susține că Nvidia democratizează accesul la A.I. prin eficientizarea proceselor din spatele tehnologiei.

„Restul depinde de fiecare în parte, trebuie să aibă inițiativă, să-și activeze domeniul, să construiască infrastructură, cât mai repede.”

Nvidia are un avans de 231% pe bursă, în ultimele 12 luni. Și un plus de 50% de la începutul anului.

Ce spune Sam Altman despre riscurile A.I.

Cel ține treaz noaptea pe CEO-ul OpenAI? „Nealinierile dintre societăți”, care ar putea aduce mari nereguli. Sam Altman solicită, la World Governments Summit, înființarea unei instituții pe modelul Agenției Internaționale a Energiei Atomice. Agenția ar trebui să supervizeze evoluția A.I., care ar putea fi mult mai rapidă decât ne așteptăm.

„Nu mă refer la roboți ucigași care circulă nestingheriți pe străzi. Sunt mai interesat de anumite decalaje subtile dintre societăți. Aceste sisteme sunt deja prezente în anumite regiuni. Iar lucrurile pot deraia complet, chiar dacă nu există intenții greșite”.

Dar companiile din A.I. n-ar trebui să fie cele care să decidă reglementările care să ghideze industria, insistă Altman.

„Încă suntem la stadiul de discuții. Toți au o ideie, o agendă. Și asta e ok. Dar, în următorii ani, ar trebui să acționăm mai mult.”

World Governments Summit se încheie mâine, 14 februarie.