• Națiunile lumii vor propriile sisteme A.I., spune Jensen Huang.
  • CEO-ul Nvidia prevede o creștere a cererii pentru produsele companiei pe care o conduce.
  • Acțiunea Nvidia are un avans de 27% de la începutul anului.

CEO-ul Nvidia prevede o creștere a cererii pentru tehnologia A.I. a companiei, pe măsură ce statele lumii caută să-și dezvolte propriile sisteme A.I. Tot mai multe state, inclusiv India, Japonia, Franța sau Canada învestesc în noile tehnologii. Jensen Huang anticipează o piață mai mare pentru produsele sale.

Ministerul Digitalizării din România publica recent proiectul strategiei naționale pentru Inteligența Artificială. Dar nu există lămuriri legate de acțiuni ulterioare sau instituții care să coordoneze activitatea din sfera A.I.

Ce predicții are Jensen Huang

Inovația regională nu poate fi realizată fără resurse de supercomputing, spune Huang. Dorința statelor de a ține datele în interiorul granițelor ar putea duce la crearea unor noi centre de date locale. Hub-uri care au nevoie de tehnologia și expertiza Nvidia.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Compania înregistrează un avans puternic al vânzărilor, în ultima perioadă. În mare parte, evoluția se bazează pe contractele din sfera A.I. cu companii ca Microsoft, Meta Platforms, Amazon, sau Alphabet.

Dar Huang vrea mai mult. Încearcă să determine guvernele să își dezvolte propria infrastructură A.I.

Acum, Huang se află într-o vizită în Canada, tară care încearcă să-și crească capacitățile în sfera noilor tehnologii.

Ce perspective are Nvidia

Deși SUA și China domină piața informatică, dezvoltarea tehnologiilor A.I. are un impact global și deschide noi oportunități. Deși alte companii de cipuri, ca Intel sau Texas Instruments raportează venituri sub așteptări, Nvidia merge bine.

De la începutul anului, compania lui Huang are un avans de 27%. Semn că și investitorii au încredere.

Nvidia ar putea ajunge compania cu cele mai mari venituri din sector, înainte de 2025, potrivit Bloomberg.