• Eric Adams, primarul New York-ului, spune că rețele de socializare provoacă o criză de sănătate mintală publică.
  • Eric Adams: Voi proteja copiii de răul din online și voi remedia criza cu care se confruntă.
  • 33 de state au dat în judecată Meta pentru manipularea și crearea de dependență în rândul copiilor.

Sunt bolnavi de social media. E stare de alertă. Eric Adams, primarul New York-ului, spune că rețelele de socializare provoacă o criză de sănătate mintală publică.

E stare de alertă. Primarul promite că va proteja copiii și va remedia „criza de sănătate mintală”. O compară cu tutunul și armele.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

TikTok, Facebook și YouTube creează dependență. Să-și asume responsabilitatea, spune Adams.

New York pune tehnologia la punct din 2010

Nu e prima dată când se instituie o astfel de ordine. În 2010, Michael Bloomberg, a interzis folositea telefoanelor în școli. Succesor lui, primarul Bill De Blasio, a anulat legea și a numit-o „out of touch”.

Interzicerea telefoanelor în școli îmbunătățește rezultatele la teste și, în special, îi ajută pe copiii defavorizați să reducă decalajele de învățare, arată un studiu al London School of Economics.

O companie numită Yondr produce pungi pentru telefoane mobile care pot fi deblocate doar cu o cheie magnetică, păstrată de un profesor. Copiii își închid pungile și le primesc înapoi la sfârșitul zilei.

Rețelele de socializare sunt amendate în mai multe state

Meta e pusă la colț în ultimul timp. Colorado și California au condus un proces comun, intentat de 33 de state. Au dat în judecată compania. Ar fi folosit cu bună știință funcții de pe Instagram și Facebook pentru produce dependență copiilor de pe platformele sale. Compania susține că platformele sunt sigure pentru tineri.

Statele acuză Meta că ar fi folosit tehnici manipulative psihologic pentru a induce utilizarea compulsivă în socail media.

Între timp, spitalizările pentru autovătămare în rândul tinerilor au crescut cu 163% în ultimii 10 ani, raportează Journal of the American Medical Association.

Utah dă în judecată TikTok pentru că folosește „tactici manipulative” pentru a atrage copiii mici și a-i exploata, spun procurorii.

Și X se confruntă cu investigații din partea autorităților de reglementare digitală. Motivul? Împrăștie informații false, dezinformare și antisemitism, spun oficialii.