OpenAI are primul DevDay. Ce anunță compania?

Un expert în finanțe spune că ChatGPT poate prezice performanța acțiunilor
  • Ziua dezvoltatorilor OpenAI vine la aproape un an de la lansarea ChatGPT pentru publicul larg.
  • Compania anunță un nou model GPT 4 Turbo, cu date actualizate până în aprilie 2023 și de 3 ori mai ieftin ca GPT 4.
  • Altman anunță că, de la finalul lunii lansează GPT Store.

OpenAI găzduiește prima ediție a DevDay – ziua developerilor. Ce actualizări aduce compania?

GPT-4 Turbo

GPT-4 Turbo este o versiune îmbunătățită a modelului său de top – GPT-4, despre care compania susține că este atât „mai puternic”, cât și mai puțin costisitor. În plus, GPT-4 Turbo este antrenat pe date până în aprilie 2023, spre deosebire de predecesorul său, care avea date până în 2021. Noul model Turbo este disponibil în două variante: una pentru analiza textului și cealaltă pentru înțelegerea atât a textului, cât și a imaginilor. Modelul destinat doar analizei textului are un preț de 0,01 dolari/1.000 de token-uri de intrare și 0,03 dolari/1.000 de token-uri de ieșire. Prețul pentru procesarea unei imagini de 1080 x 1080 pixeli va fi de 0,00765 dolari.

Noi GPT-uri personalizate

OpenAI introduce un nou sistem prin care utilizatorii pot crea propriile modele GPT personalizate. Construirea unui astfel de model nu necesită cunoștințe de programare. Sam Altman a construit chiar un GPT personalizat în timp real cu ajutorul GPT Builder, pe scenă, la DevDay. Noul instrument este disponibil exclusiv pentru abonații ChatGPT Plus. Noile modele GPT create de utilizatori vor putea fi listate în GPT Store. Modul de remunerare pentru dezvoltatorii de GPT-uri personalizate nu a fost încă făcut public.

GPT Store

GPT Store este un marketplace centralizat de unde utilizatorii pot descărca modele GPT personalizate create de alții. Este, de asemenea, o oportunitate de monetizare.

Noi API-uri publice

DALL-E 3 este unul dintre modelele A.I. de top pentru transformarea textului în imagine, iar acum API-ul său este disponibil. API-ul DALL-E 3 oferă diverse opțiuni de format și calitate, precum și rezoluții de la 1024×1024 la 1792×1024, cu prețuri începând de la 0,04 dolari per imagine generată. Nu doar noul model pentru transformarea textului în imagine a fost făcut public, ci și cel pentru transformarea textului în vorbire. Se numește Audio API și vine cu 6 voci: Alloy, Echo, Fable, Onyx, Nova și Shimer. Costă 0,15 dolari la 1000 de caractere.

Ajutor în procesele de drepturi de autor

Copyright Shield este programul companiei prin care își asumă că va suporta cheltuielile de proces ale clienților acuzați de încălcări de drepturi de autor. Altman nu a explicat clar dacă acest program se extinde și pentru versiunea gratuită a ChatGPT.

Surprize, surprize

La eveniment a participat și Satya Nadella, CEO-ul Microsoft, care a avut doar cuvinte de laudă. Microsoft a investit 13 miliarde de dolari în OpenAI încă din 2019.

Wall Street Journal a relatat în septembrie că OpenAI se află în discuții cu investitorii pentru o vânzare de acțiuni care ar evalua compania la o valoare cuprinsă între 80 și 90 de miliarde de dolari.”