• Companiile Nissan și Akachan Honpo creează o pereche de roboți care pot îngriji copiii.
  • Ideea a fost dezvoltată pentru a facilita îngrijirea copiilor în timpul condusului.
  • Rezultatele arată că 90% dintre copii au acordat atenție roboților.

Nissan Motor și producătorul de produse pentru copii Akachan Honpo vin cu o inovație în rândul copiilor mici. Și dezvoltă o pereche de roboți smart care se pot juca cu copiii și îi pot îngriji. Astfel, îi scutesc pe părinți de supravegherea permanentă a copiiilor pe bancheta din spate în timp ce conduc.

Numită Iruyo, perechea de roboți se poate juca cu copiii, le poate menține moralul sau  îi împiedica să plângă.

Robotul mai mare este cel care stă cu copiii în spate, în timp ce robotul mai mic stă în față cu părintele. Nissan instalează pe cei doi roboți o tehnologie de detectare, similară cu cea de pe vehiculele lor.

Titlurile zilei

IOHANNIS FACE DECLARAȚII DUPĂ DECIZIA CCR
UE SEMNEAZĂ ACORD CU MERCOSUR
SE ANULEAZĂ PRIMUL TUR
CU CE DOBÂNZI VINE TEZAUR?
CE SE ALEGE DE BVB?
COMISIA EUROPEANĂ INTENSIFICĂ MONITORIZAREA TIKTOK

Cum funcționează roboții de la Nissan?

Când părinții vor să interacționeze cu copiii, dau semanele către Iruyo. Și le pot transmite roboților că sunt acolo sau că vor să se joace sau le cânte ceva copiilor. Iar robotul acționează în urma cerințelor.

Iruyo este echipat cu camere, astfel încât poate detecta expresiile faciale atât ale părinților, cât și ale copiilor. Astfel, roboții pot detecta dacă copiii dorm sau se simt bine.

Nissan și Akachan Honpo au efectuat și un sondaj comun. Care arată că peste 60% dintre părinții din Japonia conduc singuri cu copiii lor cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână. Peste 80 la sută dintre respondenți spun că nu reușesc să-și consoleze și să-și îngrijească copiii atunci când plâng, în timp ce ei sunt la volan. 

Roboții au fost concepuți în mod special pentru bebelușii care au sub 15 luni.

Companiile au realizat și multiple experimente cu copii și părinți, susținute de Facultatea de Științe ale Sănătății a Universității Kitasato. Rezultatele au arătat că 90 la sută dintre bebeluși au acordat atenție robotului Iruyo. Iar jumătate dintre bebeluși au arătat emoții pozitive și atunci când robotul a fost activat.