• Cercetătorii de la Cambridge dezvoltă un sistem pentru mână care aduce un deget suplimentar.
  • Sistemul este printat 3D, se atașează pe braț și răspunde la presiunea aplicată.
  • 98% dintre participanți au reușit să miște degetul după instrucțiuni scurte.

Cercetătorii de la Cambridge vin cu un… deget de ajutor. Mai exact, un sistem care include un al șaselea deget al mâinii.  Este printat 3D se atașează pe braț.

Cum funcționează? Un cablu conectează degetul mare la un motoraș purtat pe încheietura mâinii. Care este, la rândul său, conectat fără fir la doi senzori de presiune.

Un studiu recent, publicat în revista Science Robotics, spune că ușurința cu care oamenii pot învăța să folosească acest dispozitiv poate aduce mult ajutor în dexteritatea lor. 596 de participanți au testat degetul timp de un minut. 98% au reușit să miște degetul mare după instrucțiuni scurte. Iar 87% au putut muta obiecte, au cusut sau chiar au reușit să picteze.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Ce beneficii văd cercetătorii la noul deget 3D?

Printre principalele benefici ar fi creșterea performanței în diverse domenii. Muzicieni, artiști, chirurgi și alți profesioniști care se bazează pe o dexteritate manuală ridicată, ar putea avea beneficii de la un deget suplimentar pentru a-și extinde abilitățile.

Alt beneficiu? Reabilitarea. Persoanele care au suferit leziuni ale mâinii sau care se confruntă cu afecțiuni precum artrita ar putea folosi degetul pentru a manipula obiecte în mod obișnuit.

Dacă mergem într-o zonă mai tech, avem realitate augmentată.Degetul ar putea fi integrat în dispozitive de realitate augmentată pentru a oferi o interacțiune mai naturală și mai intuitivă cu mediile virtuale.