• Anthropic dă undă verde la chatbot-ul AI Claude în Europa, disponibil prin aplicația web și iOS, oferind suport în mai multe limbi europene.
  • Claude 3, cel mai puternic sistem de la Anthropic, este mai întâi disponibil în Statele Unite, fiind capabil să analizeze imagini și să ofere răspunsuri coerente.
  • Anthropic primește investiții majore de la Amazon și Google, totalizând 6 miliarde de dolari, consolidându-și poziția în domeniul inteligenței artificial.

Dezvoltatorul de inteligență artificială Anthropic anunță că chatbot-ul său AI, Claude, este acum disponibil în Europa. Utilizatorii individuali și afacerile pot accesa chatbot-ul prin aplicația web și aplicația iOS, conform companiei. Chatbot-ul oferă „niveluri puternice de înțelegere și fluență” în mai multe limbi europene, inclusiv franceză, germană, spaniolă și italiană.

Care este parcursul chatbot-ului de la Anthropic

Claude 3, cel mai puternic sistem al Anthropic, analizează imagini și era făcut disponibil în Statele Unite în martie 2024. Anterior, europenii puteau accesa chatbot-ul doar folosind o rețea virtuală privată (VPN). Acum, Claude este disponibil direct în Europa. În acest an, Anthropic a deschis accesul și API-ului chatbot-ului în Europa, permițând dezvoltatorilor să integreze modelele AI în aplicații, site-uri web și servicii

Cum se compară Claude cu ChatGPT

Utilizatorii pe platforma X observă că, în timp ce ChatGPT excela în raționament, Claude demonstrează o elocvență superioară în scris. Corespondentul european Savannah Fortis testează chatbot-ul de la Anthropic într-o competiție cu ChatGPT. Ambele chatbot-uri scriu un poem scurt despre Europa, dar Claude se remarcă prin coerență și acuratețe.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU


Anthropic este fondată în 2021 de foști membri ai OpenAI. În ultimul an, compania a obținut investiții majore, inclusiv 4 miliarde de dolari de la Amazon în septembrie 2023 și 2 miliarde de dolari de la Google în octombrie. Pe 5 aprilie, Anthropic lansează beta funcția „tool use” pentru utilizatorii API-ului. Aceasta permite căutarea informațiilor în timp real și integrarea funcțiilor terțe în fluxul de lucru al lui modelului. Utilizatorii pot insera fragmente de cod pentru a aduce informații externe în conversații.