• Jason Rugolo prezintă o nouă tehnologie „computer audio” pe scena TED.
  • Acest prototip a fost ținut în secret timp de 6 ani.
  • Meta Exploring vrea căști asistate de AI cu cameră.

Imaginează-ți că poți auzi clar un prieten într-un restaurant aglomerat. Nu-ți mai scapă nimic, iar AI devine prietenul tău. Designerul și inventatorul Jason Rugolo, prezintă o nouă tehnologie pe scena TED. Este vorba despre un „computer audio”, practic o pereche de căști capabilă să amplifice sunetele din jur, să traducă conversațiile în timp real și să răspundă în mod natural la vocea ta. Acest prototip a fost ținut în secret timp de 6 ani și are scopul de a vorbi fără comenzi robotizate. Vrea un alt fel de relație cu computerele.

Cine e Jason Rugolo?

Jason Rugolo este un inventator și designer în domeniul tehnologiei de vârf, dedicat misiunii de a transforma lumea într-un loc mult mai bun prin dezvoltarea de produse tehnologice cu impact major. El este fondatorul și CEO-ul companiei iyo, un startup descris ca o „înființare secretă de tip moonshot”. Aceasta se concentrează pe dezvoltarea unei platforme de calcul bazate pe limbajul natural, care dispune de o interfață de utilizator fără ecran și are scopul de a transforma oamenii în supraoameni. În trecut, Jason a ocupat poziția de director de program la ARPA-E și a fost director general la Google X.

Meta Exploring vrea căști asistate de AI cu cameră

Meta Platforms investighează dezvoltarea unor căști alimentate de inteligență artificială, dotate cu camere, potrivit unui raport de la The Information. Proiectul, denumit „Camerabuds”, ar putea permite dispozitivelor să identifice obiecte și să traducă limbi străine. Această inițiativă face parte dintr-un interes crescut pentru dispozitive portabile bazate pe AI, un sector în care multe companii, de la startup-uri la conglomerate mari, inclusiv Meta, sunt implicate activ. În plus, Meta a lansat o nouă generație de ochelari inteligenți Ray-Ban în septembrie anul trecut, cu un preț de 299 de dolari, care include și caracteristici de inteligență artificială, capabile să ofere informații despre obiectele vizualizate de utilizator.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU