• Angajații se îngrijorează că inteligența artificială le va lua locul de muncă, scrie CNBC.
  • Companiile vor să folosească inteligența artificială pentru a rămâne în rândul concurenței.
  • Angajații care au skills în folosirea de A.I. sunt din ce în ce mai căutați.

Companiile și angajații din ziua de azi învață să folosească inteligența artificială pentru a rămâne competitivi și relevanți. 45% dintre profesioniști se îngrijorează că A.I.-ul le va lua locul de muncă. 55% dintre lideri sunt îngrijorați de lipsa de talent pentru a ocupa roluri, conform Microsoft Work Trends Index 2024.

Ce abilități trebuie să ai pentru a rămâne relevant la job?

Există o lipsă de talent și în același timp o oportunitate pentru oamenii care pot învăța să folosească inteligența artificială. 71% dintre liderii de companii spun că preferă un candidat mai puțin experimentat, cu abilități A.I., în locul unuia mai experimentat fără ele, potrivit datelor studiului Microsoft.

“AI nu te va înlocui. Vei fi înlocuit de cineva care folosește AI pentru a te depăși”, a declarat Laurence Liew, director pentru AI Inovation la AI Singapore, în timpul unei discuții la evenimentul Salesforce World Tour Essentials din Singapore.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Inteligența artificială este discutată de la lansarea ChatGPT al OpenAI, în noiembrie 2022 în companii. Mare parte dintre ele au întârziat cu integrarea tehnologiei și cu îmbunătățirea resurselor.

79% dintre directori cred că compania lor ar trebui să adopte A.I. pentru a rămâne competitivă. Drept urmare, angajații din întreaga lume iau situația în propriile mâini și învață să folosească singuri instrumentele A.I.

Experții spun că una dintre cele mai mari situații legate de perfecționarea folosirii de instrumente A.I. acasă este că mulți oameni nu știu cum să o facă în siguranță și eficient.

“Nu este nimic gratuit în această lume. Datele tale sunt marfa pe care o faci comerț”, spune Liew. „Nu ar trebui să vă folosiți datele companiei sau oricare dintre propriile date personale atunci când utilizați instrumente A.I. online gratuite”.

Cea mai importantă abilitate de învățat astăzi este comunicarea eficientă cu LLM-urile existente bazate pe inteligență artificială. ChatGPT de la Open AI, Copilot de la Microsoft și Gemini de la Google folosesc LLM-uri, potrivit lui Liew.

Deși instrumentele AI pot părea încă străine, până anul viitor, „va fi ca și cum ai ști cum să-ți folosești corectorul ortografic în Microsoft Word”, mai adaugă Liew.