Bitcoin scade sub pragul de 39.000$ și cu 20% sub nivelul de după aprobarea ETF-ului spot

Bitcoin menține trend-ul descendent și ajunge sub pragul de 39.000$. E cel mai scăzut nivel din decembrie încoace. Are -3% în ultimele 24 de ore. Ajunge până la 38.978 de $/unitate, potrivit CoinMarketCap.

De la vârfului atins înainte de aprobarea ETF-ului spot, când era la 49.048 de dolari, BTC are o scădere de peste 20%, conform FactSet.

Unii analiști spun că evoluția e influențată de exit-urile de aproape 2 mld. $ de pe Grayscale Bitcoin Trust, după 19 ianuarie. iShares Bitcoin Trust, de la BlackRock și Wise Origin Bitcoin Fund, de la Fidelity, au înregistrat intrări de peste 1 miliard de dolari fiecare, în aceeași perioadă.

Care e următorul prag de rezistență pentru Bitcoin

„Ieșirea din GBTC nu ar trebui să conteze atât de mult, deoarece intrările în alte ETF-uri compensează exit-urile. Se pare că suma aparent mare de ieșiri zilnice din GBTC afectează piața într-un mod psihologic”, spune Yuya Hasegawa, analist cripto la Bitbank.

Traderii au profituri nerealizate semnificative. Analiștii spun că prețul Bitcoin intră în corecție, înainte de o posibilă inversare de trend. Următorul prag de rezistență este la 36.000 de dolari pe unitate.

https://media.alephbusiness.ro//2024/01/CUT-STORY-CRIPTO-2301.mp4

Cum se mișcă celelalte criptomonede

Scăderea BTC afectează și restul pieței cripto, cu Ether în scădere cu 7%, la 2.170 dolari, Solana și Uniswap, în scădere tot cu 7%, XRP și Dogecoin, cu 5%, respectiv 6% pierdere.

Exit mobile version