• Apple prezintă cel mai subțire device al companiei: iPad Pro de 13 inch și 5,1 mm.
  • Apple a deschis Let Loose cu noul cip M4, disponibil pentru ambele variante de iPad Pro.
  • Compania lansează și noile upgrade-uri de Pencil și Magic Keyboard.

Apple prezintă noul iPad Pro de 13 inch, cel mai subțire device al companiei dintotdeauna. Are 5,1 mm. E primul upgrade major din 2022 încoace.

Se întrece și la modelul de 11 inch, cu o grosime de 5,3 mm. La fel ca cel de 13 inch vine cu Tandem OLED, a new one.

iPad Pro are în dotare noul cip M4 cu A.I., pe care Apple la prezentat la începutul evenimentului. Rulează în software și e de 60 de ori mai rapid decât NPU-ul chipului A11 al Apple, din 2017, dar sub Snapdragon Elite.

Titlurile zilei

POATE A.I. SĂ CREASCĂ PRODUCTIVITATEA COMPANIILOR?
CE-L REȚINE PE ANTREPRENORUL ROMÂN?
NVIDIA RAPORTEAZĂ PESTE AȘTEPTĂRI
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
CHATBOT-UL DĂ LECȚII MEDICILOR
DOJ CERE SEPARAREA CHROME DE GOOGLE

Tot la Pro revine și noul model Magic Keyboards, în două culori: negru și argintiu și două dimensiuni. La 11 inch costă 299 dolari, respectiv 349 $ pentru modelul de 13 inch.

Nu sunt compatibile cu noile modele iPad Air de 11 și 13 inchi anunțate astăzi sau cu modelele anterioare de iPad Pro. Rămân la tastatura de prima generație, compatibilă cu M2.

Notează, pentru că și Apple Pencil e disponibil de azi pentru 129 de dolari, la fel ca modelul anterior, dar cu funcții suplimentare. Dacă ești adeptul tabletelor grafice, are „Barrel Roll”, o funcție de giroscop, și o funcție tactilă pentru comutarea între funcțiile software.

Apple pregătește și WWDC, din vară

Abia în vară, Apple vine cu „the real deal”. Piața așteaptă ca Apple să debuteze for real cu primul A.I. al companiei sau cu produse dedicate segmentului. Asta după ce gigantul a cumpărat mai multe companii, peste 32, pe care le ține la secret. Ultimele două sunt Darwin AI și Datakalab.

Surse Wall Street Journal spun că Apple a intrat deja în cursa cipurilor. Lucrează la Project ACDC, prin care își dezvoltă propriul cip care rulează software A.I.. E în lucru de câțiva ani, dar nu se știe dacă va fi prezentat vreodată.