De cât timp ai nevoie pentru a afla starea de sănătate a business-ului tău? Alice Ionescu, fondatoarea aplicației Doctor Business spune că sunt suficiente 5 secunde. Are o experiență de peste 20 de ani ca analist financiar în aproape toate ariile de business și pentru că știe nevoile antreprenorilor, a lansat o aplicație care oferă informații despre performanța și echilibrul unui business.

Utilizatorul primește o analiza financiară detaliată, dar într-un limbaj prietenos, despre punctele tari sau vulnerabilitățile afacerii sale.

“Eu fac analiză financiară de peste 20 de ani și, din experiența cu antreprenori și companii din aproape toate ariile de business, am constatat că există o nevoie reală de informații structurate, relevante despre situația financiară a business-ului.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Doctorbusiness.ro este singura aplicație care doar în 5 secunde traduce o balanță contabilă cifrată într-un raport de analiză financiară care îi arată unui antreprenor care îi sunt vulnerabilitățile și care sunt soluțiile pentru o mai bună performanță. Este o radiografie la un anumit moment cu foarte multe recomandări, clarificări, și cel mai important, cred eu, limbajul folosit în raportul de analiză financiară. Un limbaj extrem de prietenos.”, a povestit Alice Ionescu, fondator doctorbusiness.ro.

Aplicația a fost lansată la finalul lui 2021, iar până în prezent, peste 100 de antreprenori au cerut un raport de analiză financiară. Pentru 2022, Alice Ionescu vrea să ofere cât mai multor antreprenori hint-uri despre evaluarea afacerii lor. Pentru fiecare utilizator care accesează serviciul, ea oferă un set de task-uri de pus în practică.

“M-au contactat câteva persoane care au utilizat aplicația și mi-au dat un feedback bun, mi-au spus că era nevoie de așa ceva în piață. Iar întrebarea mea a venit rapid: cu ce te-a ajutat? Iar răspunsurile sunt foarte diferite, în funcție de tipul de business, în funcție de cunoștințele pe care antreprenorul le are în zona financiară sau și în funcție de răspunsurile pe care el le-a primit până acum la întrebările lui.

Unii și-au găsit vulnerabilitățile în ce privește echilibrul financiar, faptul că-și foloseau resursele de finanțare pe termen scurt imobilizându-le în active, alții spuneau “dar eu nu știam că am atâtea datorii, astea nu sunt datoriile mele” și și-au sunat rapid contabilul și s-au lămurit.

Obiectivele pentru anul acesta sunt ca aplicația să devină cunoscută, să devină rapid un instrument util și la îndemâna oricărui antreprenor.”, a mai adăugat Alice Ionescu, fondator doctorbusiness.ro.

Cosmin Răileanu este antreprenor și a vrut să afle mai mult despre cifrele afacerii sale. Aplicația l-a ajutat să salveze timp, spune el.

“Cred că cel mai important lucru pe care l-am salvat a fost timpul, viteza de reacție. Rezultatele sunt în timp real. Când am făcut testul am fost uimit că în 5 secunde am primit un raport care îmi dădea exact ce mă interesa, nu trebuia să am o întâlnire, să îi trimit balanța, să vorbim verbal.”, a declarat Cosmin Răileanu, fondator vindem-ieftin.ro.