• Andy Jassy cheamă toți angajații la birourile Amazon, din 2 ianuarie 2025.
  • Amazon este prima companie din Big Tech care impune angajaților să lucreze full time de la birou.
  • E mai ușor pentru angajați să învețe, să practice, să exerseze și să consolideze cultura companiei. Se aplică și în colaborare, brainstorming și invovație, spune Andy Jassy.

Andy Jassy își cheamă toți angajații full time la birou, din 2 ianuarie… să se conecteze mai bine. Amazon e prima dintre companiile Big Tech care cheamă angajații 5 zile pe săptămână, după pandemie.

Înainte, angajații Amazon lucrau hibrid, 3 zile pe săptămână.

„Când privim în urmă în ultimii cinci ani, continuăm să credem că avantajele de a fi împreună la birou sunt semnificative”, spune Jassy.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Ce-a observat CEO-ul Amazon?

E mai ușor pentru angajați să învețe, să practice, să exerseze și să consolideze cultura companiei. Se aplică și în colaborare, brainstorming și invovație. „Sunt mai simple și mai eficiente. Predarea și învățarea unii de la ceilalți sunt mai fluid și echipele tind să fie mai bine conectate între ele.”, spune Jassy.

Jassy spune că noua politică Amazon va fi similară cu cea dinaintea pandemiei: angajații pot avea în continuare unele excepții de la regulă dacă, spre exemplu, copilul lor este bolnav, au o urgență sau trebuie să lucreze într-un mediu izolat. Dar nu vor mai putea lucra de acasă două zile pe săptămână fără un motiv, decât dacă au o excepție de lucru la distanță aprobată de supervizorul lor.

Gata covidul, hai la birou!

Vestea de la Amazon vine pe măsură ce mai multe companii retrag opțiunea de a lucra de la distanță și încurajează întoarcerea la birou.

Da, Amazon este prima companie Big Tech cere ca angajații să fie toată săptămână la birou, dar și alte companii tech și-au modificat încet politicile în ultimii doi ani și au adoptat niște dure. SAP, AT&T și Dell sunt printre cele care au anulat politicile mai flexibile. Drept urmare, unii angajați au atacat înapoi cu amenințări și proteste și s-au dezis de noile politici.

Companiile tech au fost totuși printre primele care au adoptat în mod deschis politicile de muncă flexibile în perioada de vârf a pandemiei.

Ia exemplul Zoom, cu toată tehnologia necesară pentru ca angajații să lucreze inclusiv full remote, a chemat oamenii înapoi la birou cu jumătate de normă.

Printre alte companii, în afara sferei tech, care au inversat politicile de muncă la distanță se numără Disney, Goldman Sachs și Bank of America.