Ai cont pe Twitter, dar ești inactiv? Vei fi eliminat, anunță Elon Musk

  • Elon Musk continuă campania de eliminare a conturilor false.
  • Dacă ai un cont pe Twitter, dar ești inactiv, vei fi eliminat.
  • Numărul de urmăritori ai celor activi ar putea scădea.

Platforma de social media Twitter elimină toate conturile inactive în ultimii ani, anunță CEO-ul Elon Musk. În continuare, cei care nu intră pe rețeaua de socializare cel puțin o dată într-un interval de 30 de zile, vor fi permanent banați de pe platformă.

„Eliminăm conturile care nu au avut nicio activitate timp de câțiva ani, probabil vă va scădea numărul de urmăritori”, scrie Musk pe Twitter.

Pe cine afectează decizia lui Musk?

Toate conturile fără activitate sunt vizate. Elon Musk nu ține cont dacă ești persoană publică, corporație sau celebritate. Dacă ai un cont de Twitter, dar ești inactiv, ești eliminat.

Nu este clar dacă va fi eliminat și contul fostului președinte american Donald Trump, care nu a mai postat nimic pe platformă din 8 ianuarie 2021. Contul lui Trump a fost suspendat după revoltele de la Capitoliu, dar Musk l-a reactivat în noiembrie anul trecut. 87 de milioane de urmăritori are Donald Trump pe Twitter. Este al nouălea cea mai urmărită persoană de pe platformă.

Măsura ar putea afecta și canalele media care refuză să posteze pe platformă. Recent, Musk a informat National Public Radio (NPR) că va aloca altcuiva contul cu aproape 9 milioane de urmăritori, dacă activitatea nu va fi reluată. NPR a refuzat să mai posteze pe Twitter după ce Musk a etichetat contul drept unul finanțat din surse guvernamentale.

Ce schimbări a adus Musk de când a preluat Twitter?

După un lung șir de negocieri și procese, Elon Musk bate palma pentru preluarea Twitter cu 44 mld. $. Se întâmpla în 28 octombrie 2022. De atunci a făcut câteva schimbări majore. Atât pentru platformă cât și pentru companie.

Noiembrie 2022. Începe concedierile în masă. Vrea să elimine cel puțin jumătate din cei 7.500 de angajați. În final, a rămas cu 1.500 de angajați, potrivit unor declarații recente ale CEO-ului Twitter.

Decembrie 2022. Anunță un nou plan de verificare a conturilor și eliminarea bifelor albastre pentru cei care nu plătesc subscripția.

Februarie 2023. Suspendă accesul gratuit al aplicațiilor terțe la platforma API a rețelei de socializare.

Aprilie 2023. Twitter Inc. devine X Corp. Este primul pas către lansarea „X”, aplicația bună la toate.

Twitter permite achiziția de acțiuni și alte tipuri de active, într-un parteneriat cu eToro.