• Adobe a lansat un asistent AI integrat în aplicațiile Reader și Acrobat care poate rezuma și răspunde la întrebări legate de documente PDF.
  • Spre deosebire de alte modele AI precum ChatGPT, care necesită încărcarea PDF-ului, asistentul Adobe este o funcție integrată.
  • După perioada beta, Adobe va lansa un abonament pentru accesarea acestui instrument.

Adobe lansează un nou tool A.I. integrat în Acrobat.

AI Assistant, un chatbot, are ca scop transformarea modului în care interacționează cu informația din documentele lungi.

Instrumentul poate sintetiza fișiere, oferi răspunsuri la întrebări, recomanda informații suplimentare, genera citări și crea linkuri navigabile. De asemenea poate corela informații din mai multe documente.

Este disponibil în beta pentru utilizatorii Acrobat Standard (13 $ pe lună), Pro (20 de dolari pe lună) și Teams.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Accesul la AI Assistant va fi gratuit în perioada beta, ulterior fiind necesar un abonament suplimentar pentru utilizatorii Reader și Acrobat.

Este al doilea soldat Adobe aruncat în lupta A.I., după modelul AI Firefly. Acesta este integrat în Photoshop.

„Imaginează-ți că ai deschis un document de 100 de pagini. Vrei să înțelegi rezumatul, vrei să ai o conversație cu el, vrei să pui întrebări”, a spus Shantanu Narayen, CEO-ul Adobe. „Vrei să corelezi asta cu alte documente pe care le-ai putea avea, precum și cu întreaga informație pe care o ai în firma ta.”

Cum se mișcă compania la bursă?

În ultima sesiune de tranzacționare o acțiune Adobe valora 541,91$, în scădere cu 0,87%. Pe întreg parcursul anului are o scădere de 9,17%.

Aceasta a fost cea de-a treia sesiune consecutivă de scădere a acțiunilor.

Adobe Inc. a închis cu 96,34 dolari mai puțin decât maximul ultimelor 52 de săptămâni (638,25 dolari), pe care compania l-a atins pe 2 februarie.

Volumul de tranzacționare (6,4 M) a eclipsat volumul său mediu de 50 de zile de 3,1 M.