• Elon Musk a postat pe X că xAI nu va folosi Cisco pentru sistemul său 100k H100.
  • Acțiunile Oracle scad după ce discuțiile dintre companie și startup-ul AI al lui Elon Musk xAI au eșuat.
  • xAI va construi acum sistemul xAI100k H100 pe cont propriu, scrie WSJ.

Cele două companii discutau despre o posibilă extindere a unui acord deja în vigoare prin care xAI ar închiria cipuri Nvidia de la Oracle. Angajamentul valora 10 miliarde de dolari și ar fi făcut din xAI unul dintre cei mai mari clienți ai Oracle, scrie WSJ.

xAI va construi acum sistemul xAI100k H100 pe cont propriu. Cu cipuri direct de la Nvidia.

Compania vrea să înceapă antrenamentele luna viitoare. Spune că sistemul său xAI100k H100 va fi cel mai puternic cluster de antrenament construit vreodată.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Ce se întâmplă cu Oracle?

În decembrie, Ellison, CEO-ul Oracle, s-a lăudat cu modul în care boom-ul AI a ajutat compania să genereze mai multe venituri. Cu acea ocazie, a folosit xAI ca exemplu.

Ellison a fost în consiliul de conducere Tesla până în 2022. Cu toate acestea, relația sa cu Tesla și Elon Musk nu a fost suficientă pentru a salva discuțiile de la eșec. De asemenea, arată că în America corporativă, prieteniile nu contează.

Elon Musk a confirmat știrea pe X. A spus că parteneriatul nu poate merge înainte, deoarece viteza progresului e cea mai importanță.

Acțiunile Oracle au avut anul acesta un randament YTD de peste 33%. Cu toate acestea, anunțul lui Elon Musk a făcut ca stocul să scadă cu peste 4%.