• Acţiunile gigantului american Oracle scad cu 12%.
  • Oracle se îndreaptă spre cea mai slabă şedinţă de tranzacţionare din ultimii 20 de ani.
  • Compania a raportat luni venituri fiscale pentru primul trimestru care au ratat aşteptările.

Acţiunile Oracle Corp. scad cu 12% la ora redactării acestei ştiri, la 111,25 dolari pe unitate, iar compania este pe cale să sufere cea mai slabă performanţă pe o zi din ultimii 21 de ani din cauza unor rezultate financiare sub aşteptările analiştilor.

Venituri sub așteptări

Compania de software şi servicii de cloud computing a raportat luni venituri fiscale pentru primul trimestru care au ratat aşteptările şi a oferit o perspectivă negativă pentru al doilea trimestru.

Veniturile din cloud, un indicator urmărit îndeaproape de investitori, au crescut cu 30%, la 4,6 miliarde de dolari în perioada încheiată la 31 august. Din această sumă, 1,5 miliarde de dolari au provenit din închirierea de putere de calcul şi stocare pe internet şi 3,1 miliarde de dolari din aplicaţii. Această rată de creştere a cloud-ului a fost mai lentă decât saltul de 54% din trimestrul precedent.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Vânzările totale

Vânzările totale au crescut cu 9%, la 12,5 miliarde de dolari în primul trimestru fiscal, a anunţat luni compania într-un comunicat, scrie Bloomberg. Analiştii estimau 12,5 miliarde de dolari, potrivit datelor compilate de Bloomberg. Profitul, excluzând unele elemente, a fost de 1,19 dolari pe acţiune, faţă de estimarea medie de 1,15 dolari.

Compania cu sediul în Austin, Texas, cunoscută pentru softurile sale de baze de date, se concentrează pe extinderea activităţii sale de infrastructură cloud pentru a concura mai puternic cu Amazon.com Inc., Microsoft Corp. şi Google de la Alphabet Inc. Investitorii au sperat din ce în ce mai mult că o creştere a cererii de produse de inteligenţă artificială, care au nevoie de o putere de calcul semnificativă, va ajuta Oracle să câştige cotă de piaţă.​