• Tinerii Gen Z au un apetit mai ridicat pentru investiții, față de generațiile mai în vârstă.
  • Doar 1 din 5 tineri Gen Z din România nu investește, potrivit studiului Revolut.
  • Obligațiunile reprezintă activul preferat al tinerilor investitori, în proporție de 45%.

Au apetit pentru investiții. Interesul tinerilor față de investiții e tot mai ridicat în Europa. Gen Z este generația care începe să investească de la cea mai fragedă vârstă, comparativ cu generațiile anterioare, arată ultimul studiu Revolut.

Studiul spune că Gen Z este deja la vârsta la care își gestionează independent viața financiară. Doar 21% dintre reprezentanții lor din România spun că nu investesc. Dacă ne uităm în zona celor din generațiile X sau Boomers, procentul se ridică la 38%.

Valoarea medie a portofoliului de investiții în România este de 1.855 de euro.  Cei mai tineri, intervalul 18-24 de ani încep cu portofolii mai mici, de aproximativ 275 de euro, iar cei care au peste 35 au investit prin platformă, în medie, peste 3.600 de euro în S1/2024.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Care sunt activele preferate pentru investiţii ale Gen Z?

Tinerii din Generația Z și Milenialii reprezintă acum 60% din totalul celor care investesc prin platforma Revolut în România, similar cu media europeană la nivelul companiei, de 62%, potrivit aceluiași studiu.

Ca active, tineriii își îndreaptă atenția cel mai mult către obligațiuni, în proporție de 45%. Investițiile în Fonduri Flexibile de Investiți se află pe poziția a doua cu 36%, urmate de acțiuni europene sau americane cu 12% și ETF-uri europene cu 7%.