• Marathon Digital Holdings minează Bitcoin în Texas, scrie Time.
  • Rezidenții raportează probleme de sănătate, inclusiv migrene, palpitații și atacuri de panică.
  • Nivelurile de zgomot înregistrate depășesc frecvent 85 de decibel.

Mina de bitcoin din Granbury, Texas, care folosește echipamente intensive în energie pentru procesarea tranzacțiilor digitale, generează controverse în comunitatea locală, scrie Time.

Pe parcursul a câteva luni, TIME a vorbit cu peste 40 de persoane din zonă, cu cel puțin o afecțiune, care se tratează și-și fac injecții zilnic.

Impactul minei asupra sănătății și calității vieții

Numeroși rezidenți raportează probleme de sănătate, inclusiv migrene, vertij, tinitus, palpitații și atacuri de panică.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Locuitorii se plâng de perturbări ale somnului și imposibilitatea de a se bucura de propriile case din cauza zgomotului constant.

Alții au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență din cauza simptomelor severe.

Sursa problemelor

Mina de bitcoin, deținută de Marathon Digital Holdings, generează un zgomot constant asemănat cu “un aeroport ocupat” sau “un aspirator care funcționează non-stop”.

Nivelurile de zgomot înregistrate depășesc frecvent 85 de decibeli, considerat potențial periculos pentru expuneri prelungite.

Reacția comunității și a autorităților

Rezidenții din Granbury și-au exprimat îngrijorarea prin proteste și petiții. Solicită autorităților locale să ia măsuri pentru a reglementa activitatea minelor de bitcoin și pentru a proteja sănătatea publică.

Autoritățile locale au putere limitată în a reglementa zgomotul minei. S-au aplicat amenzi, dar acestea sunt contestate de avocații Marathon.

Care sunt soluțiile?

Implementarea unor standarde stricte cu privire la nivelul de zgomot și emisiile de poluanți pentru minele de bitcoin, limitarea numărului de mine de bitcoin și a capacității acestora în zonele rezidențiale, precum și crearea unor sisteme de monitorizare continuă a poluării aerului și zgomotului în zonele afectate, pentru a asigura respectarea normelor și protejarea sănătății publice.