• Binance se pregătește pentru reglementările MiCA legate de stablecoins.
  • Noile reguli ar urma să intre în vigoare în Uniunea Europeană la finalul lunii.
  • Kraken neagă afirmațiile legate de posibila delistare a Theter USDT.

Binance se pregătește pentru noile reglementări MiCA legat de stablecoins. Care ar urma să intre în vigoare la sfârșitul lunii în Uniunea Europeană. Exchange-ul va împărți stablecoin-urile în “reglementate” și “neautorizate”, în funcție de conformitatea lor cu noile reguli, potrivit CoinTelegraph.

Și îi va trece treptat pe utilizatori de la cele neautorizate, la cele reglementate. Ce impact ar aduce noul set de reguli? Opiniile experților sunt destul de împărțite legat de relgementarea MiCA.

”Ne-ar putea ajuta să devenim mai deschiși față de stablecoins în ansamblu”, spune economistul Comisiei Europene, Joachim Schwerin.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Care a fost situția în cazul delistării UDST?

Bloomberg anunța în 17 mai că Kraken ia în considerare posibilitatea delistării USDT de la Theter din Europa.  Pe motiv că se teme că noile reglementări vor reduce numărul și varietatea de stablecoins disponibile în Europa.

Kraken a răspuns apoi că nu are de gând să elimine Tether (USDT) din Europa, în ciuda incertitudinilor de reglementare cu care se confruntă legat de MiCA. Chiar dacă OKX și Binance au luat măsuri pentru a-l elimina, ei vor să continue și să respecte orice reglementare. Inclusiv pe cele cu care nu sunt de acord, spunea Mark Greenberg, șeful de global management Kraken, pe X.