• Paolo Ardoino, CEO-ul Tether, provoacă public comentariile lui Brad Garlinghouse despre posibila examinare a USDT de către SEC.
  • Tether subliniază angajamentul său față de conformitate și transparență, colaborând cu forțele de ordine globale pentru a asigura siguranța operațiunilor sale.
  • Competiția dintre Tether și Ripple se intensifică, pe măsură ce Ripple se pregătește să lanseze propriul său stablecoin, influențând dinamica pieței și reglementările.

Totul până la business. Paolo Ardoino, CEO-ul Tether, îl provoacă public pe Brad Garlinghouse, CEO-ul Ripple, după ce acesta face comentarii despre posibila examinare a USDT de către SEC.

CEO-ul Tether răspunde public la acuzații

Paolo Ardoino a reacționează la comentariile lui Garlinghouse, acuzându-i pe cei care răspândesc „frică, incertitudine și îndoială” (FUD). Aceste acuzații vin în contextul în care Ripple se pregătește să intre pe piața stablecoin-urilor.

Tether, emitentul USDT, cel mai utilizat stablecoin din lume, joacă un rol crucial, mai ales în piețele emergente și țările în curs de dezvoltare. USDT oferă acces la servicii financiare esențiale pentru mulți dintre cei care sunt excluși din sistemele financiare tradiționale.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Într-un episod recent al podcastului „World Class” cu Chris Vasquez, Brad Garlinghouse și-a exprimat îngrijorările cu privire la posibilele acțiuni ale guvernului SUA împotriva Tether. El subliniază importanța strategică a Tether pentru piața cripto în general.

Tether răspunde rapid la acuzațiile de FUD, reiterându-și angajamentul față de conformitate și transparență. Compania respectă standardele de reglementare și colaborează cu forțele de ordine globale pentru a bloca și raporta tranzacțiile ilicite. Până în prezent, Tether a blocat peste 1,3 miliarde de dolari legați de escrocherii, hacks și spălare de bani, după cum a subliniat Ardoino.

„Faptele reale arată cum USDT, valorificând transparența tehnologiei blockchain și colaborând cu forțele de ordine globale, este capabil să se conformeze cerințelor,” a declarat Ardoino.

Mai mult, Tether susține o echipă internă de investigații extrem de calificată, care utilizează instrumente avansate pentru a monitoriza tranzacțiile. Parteneriatele cu firme de analiză precum Chainalysis furnizează software de ultimă generație pentru a spori monitorizarea și conformitatea.

Această dispută nu doar că atrage atenția asupra potențialelor acțiuni ale SEC, ci și asupra dinamicilor competitive din industria criptomonedelor. Lansarea de noi stablecoins de către companii precum Ripple ar putea modifica echilibrul pieței și focalizarea reglementărilor. Pe măsură ce Ripple se pregătește să introducă propriul stablecoin, mizele sunt considerabile, punând acțiunile și cuvintele lui Garlinghouse sub o intensă examinare.