• Trump are o avere netă de 7,2 mld. $, potrivit Bloomberg, după ce compania sa a făcut merge și a debutat pe Wall Street.
  • În ultimele 7 zile, acțiunile companiei și-au dublat valoarea pe bursă.
  • Acțiunile DJT cresc cu 290% în 2024, de la 18 dolari pe unitate, la 68,3 dolari.

Compania de social media a lui Trump devine publică, după fuziunea cu Digital World Acquisition Corp. Prima zi pe bursă: o creștere de 16%. Sau 4 mld. $ în plus la averea fostului președinte american.

Iar asta îl duce pe fostul președinte american în top 500 cele mai bogate persoane din lume. Trump are o avere de 7,2 mld. de dolari pe hârtie, scrie Bloomberg. În ultimele 7 zile, acțiunile companiei și-au dublat valoarea pe bursă.

Cum se mișcă DJT pe bursă?

Acțiunile DJT au plus 300% în 2024. Câteva date despre companie: are în prezent mult mai puțini utilizatori și mai puține venituri decât orice rețea socială care a devenit publică înainte.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Truth Social, compania de social media a lui Trump, a câștigat 3,4 milioane de dolari în venituri în primele nouă luni ale anului 2023 și a pierdut aproximativ 49 de milioane de dolari.

Prin comparație, Facebook (acum Meta) a câștigat 3,71 miliarde de dolari în venituri cu un an înainte de a fi public și a fost profitabilă.

SimilarWeb estimează că platforma lui Trump a avut 5 milioane de vizite lunare pe site la nivel global în februarie 2024 și aproximativ 1 milion de utilizatori activi lunar de aplicații în SUA.

Facebook a avut 845 de milioane de utilizatori activi lunar la IPO în 2012. Twitter (acum X), avea 215 milioane când a devenit publică în 2013.

Trump poate vinde acțiuni în 6 luni

Trump are o amendă de plătit de 175 de mil. de dolari. Dar mai greu cu accesul la banii cash. Poate vinde acțiuni în 6 luni. Trump are aproape 79 de mil. de acțiuni la compania cu simbolul DJT.

La cât trebuie să ajungă acțiunile ca să ajungă la o avere netă de peste 1.000 de mld. de dolari? La 12.700 de dolari acțiunea. Acum, sunt la aproape 70 de dolari pe unitate. Asta înseamnă că mai au de urcat cam 12.630 de dolari.