• Romgaz vinde gaze către E.ON Energie România de aproape 1 mld. lei.
  • Acţiunile SNG se tranzacţionează în creştere cu 17% anul acesta şi 9,8% în ultimele 12 luni. 
  • Valoarea tranzacţiei nou încheiate depăşeşte 5% din valoarea activelor nete ale Romgaz .

Producătorul şi furnizorul de gaze naturale Romgaz, listat la Bursa de la Bucureşti sub simbolul SNG, a informat piaţa de capital cu privire la încheierea unei tranzacţii semnificative cu E.ON Energie România, companie din grupul german E.ON Energie România, specializată în furnizarea de utilităţi.

Potrivit unui raport publicat joi la BVB, Romgaz urmează să vândă gaze naturale în valoare de 987,77 milioane de lei către E.ON între 1 noiembrie 2023 şi 31 martie 2024, deci pe o perioadă de cinci luni, scrie Ziarul Financiar.

„Valoarea tranzacţiei nou încheiate, cumulată cu valoarea tranzacţiilor încheiate anterior cu această parte afiliată, pe o perioadă de 12 luni, depăşeşte atât 5% din valoarea activelor nete ale Romgaz aferentă ultimei raportări financiare individuale, cât şi 10% din cifra de afaceri netă aferentă anului financiar 2022”, scriu reprezentanţii companiei listate.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Acţiunile SNG se tranzacţionează în creştere cu 17% anul acesta şi 9,8% în ultimele 12 luni. Prin comparaţie, indicele BET este pe plus cu 22%, respectiv 33,4% în aceste intervale. BET-NG, unde sunt incluse companiile din energie/utilităţi, afişează dinamici de 24,3%, respectiv 31,6%. Societatea este evaluată la aproximativ 17 miliarde de lei.