• La o lună din 2023, 18 acțiuni din 20 din indicele BET sunt pe plus
  • Acțiunile BVB au avut cea mai bună dinamică: +13,3%
  • Acțiunile FP și BT sunt singurele pe minus

Prima lună din an la BVB: 18 acțiuni din 20 ale indicelui BET sunt pe plus. De la 1% la Transelectrica până la 13,3% pentru acţiunile BVB. Doar două acțiuni sunt pe minus: 0,5% la Fondul Proprietatea și 0,4% pentru Banca Transilvania. BET a urcat 4,1%.

Capitalizarea cumulată a celor 20 de companii a crescut cu de 5,7 mld. lei până la 117 mld. lei. Petrom a fost un suport puternic, cu 2,6 mld. lei.

Am discutat subiectul cu Valentin Dragu, fondator GrowYourWealth.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

“Cred că avem tranzacții în scădere din punctul meu de vedere. Se așteaptă decizii importante care trebuiesc luate la nivelul băncilor centrale cât și al FED și aceasta este prima – astăzi avem prima ședință FED din 2023. Vedem o temere a investitorilor pentru evoluția pieței în prima parte a anului. De ce? Pentru că ne așteptăm la EPS-uri în scădere.

Se prea poate ca aceste EPS-uri în scădere care au fost așteptate de către investitori să fi fost luate în prețurile acțiunilor și la raportări să avem parte de surprize mai puțin negative decât ne așteptam. Prin urmare, am avut parte de o creștere foarte accelerată pe bursele americane în special, dar și europene și asiatice. România nu a făcut notă discordantă – și Bursa de la București a crescut ușor. M-aș teme, în schimb, de o potențială ieșire.”, a povestit Valentin Dragu, fondator GrowYourWealth.