• Indicele BET închide ziua în premieră la peste 14.000 de puncte, un nou maxim istoric.
  • Bursa de Valori Bucureşti a urcat prin prisma indicelui BET cu 0,8% în şedinţa de tranzacţionare de marţi.
  • De la începutul anului, BET are un plus de 20,9%.

Bursa de Valori Bucureşti a urcat prin prisma indicelui BET cu 0,8% în şedinţa de tranzacţionare de marţi, 12 septembrie, depăşind pentru prima dată pragul psihologic de 14.000 de puncte după trei sesiuni consecutive în care a consemnat maxime istorice, conform datelor agregate de ZF de la BVB.

De altfel, prima ligă bursieră de la Bucureşti a crescut în fiecare din ultimele cinci şedinţe, având un avans cumulat de 6,7%. De la începutul anului, BET are un plus de 20,9%. Totodată, BET-TR, indicele care include şi dividendele acordate de marile companii, are un avans de 25,3% în aceeaşi perioadă.

Marţi dinamica indicelui principal a fost susţinută de creşterea unor acţiuni precum Aquila Part Prod (3,2%), Banca Transilvania (1,8%), Transport Trade Services (1,44%), Fondul Proprietatea (1,4%) şi OMV Petrom (1,1%). Din rândul celor 20 de companii din BET, şase companii aveau scădere si restul erau pe creştere la ora redactării acestei ştiri.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

„Creşterea este pe fundamente solide. Se apreciază acţiunile care ar trebui să crească, adică cele care performează bine, cele care au condus şi până acum creşterile. Aici putem menţiona TTS, Aquila, Purcari. De asemenea, băncile participă la această creştere. Banca Transilvania creşte şi contribuie cel mai mult la aprecierea BET”, spune Adrian Dudu, director de investiţii al Certinvest, pentru ZF.

Lichiditatea totală era de peste 56 de milioane de lei, de trei ori mai mică faţă de media zilnică de tranzacţionare, cele mai tranzacţionate acţiuni fiind Banca Transilvania (10,6 mil. lei), Hidroelectrica (8 mil. lei) şi Fondul Proprietatea (5,1 mil. lei).