• Cele mai mari companii din BET distribuie dividende de astăzi și până la finalul lunii.
  • Efectul ar putea fi unul pozitiv pentru progresul Bursei de Valori București.
  • Când dividendele se întorc în piață, în general, BET crește, spune Gabriel Aldea de la Investimental.

Adună ce-au semănat. Acționarii și investitorii de la BVB își pregătesc conturile pentru încasarea dividendelor. Hidroelectrica, Petrom, Banca Transilvania sau Nuclearelectrica sunt doar câteva dintre companiile care oferă dividende în iunie.

Efectul ar putea fi unul și mai pozitiv pentru BVB, scrie ZF. Dacă ținem cont că suma dividendelor e mai mare decât în trecut, impactul ar fi unul mare cel puțin pe termen scurt.

În general, când dividendele se întorc în piață, BET crește. Așa cum a fost creșterea cu 4-5% în 2023, spune Gabriel Aldea, şeful Investimental. Singura incertitudine rămâne legată de cum vor reacționa investitorii locali, în cazul unei corecții pe bursa din SUA.

Titlurile zilei

POATE A.I. SĂ CREASCĂ PRODUCTIVITATEA COMPANIILOR?
CE-L REȚINE PE ANTREPRENORUL ROMÂN?
NVIDIA RAPORTEAZĂ PESTE AȘTEPTĂRI
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
CHATBOT-UL DĂ LECȚII MEDICILOR
DOJ CERE SEPARAREA CHROME DE GOOGLE

Cum arată dividendele marilor companii?

Startul este dat de OMV Petrom astăzi, 5 iunie. Distribuie dividende de 2,6 mld. lei, dintre care jumătate merg în Viena la acţionarul majoritar OMV.  Iar dividendul brut distribuit este de 0,0413 lei, echivalentul unui randament de 6%.

Mâine, 6 iunie, urmează BRD cu 1,1725 lei dividend brut și 817 mil. lei sumă totală, Sphera 1,05 lei dividend brut și 41 mil. lei suma totală, iar Aquila încheie ziua cu 0,07084 lei pe acțiune și un total de 85 mil. lei sumă totală.

Nuclearelectrica urmează în 21 iunie cu 3,716 lei dividend brut, iar totalul e de 1,1 mld. Lei. Banca Transilvania vine în 26 iunie cu 1,2521 lei pe acțiune, iar totalul se ridică la 1 miliard de lei.

Iar pe final, în 28 iunie, vine și Hidroelectrica, cu dividendul brut de 13,99 lei și 6,2 mld. lei total. La preţurile curente de tranzacţionare, înseamnă un randament de 10,4%.