După închiderea de vineri, bursele americane dau semnale mixte. Dow Jones crește, S&P scade

Bursa de Valori București a deschis ședința de tranzacționare de astăzi pe verde, iar la ora 10 și 30 de minute indicele principal BET se aprecia cu 0,27%. Lichiditatea medie zilnică ajunge la 103,5 milioane de lei, iar capitalizarea pe segmentul principal de piață este de 196 de miliarde de lei.

Trecem la bursele americane, unde semnalele sunt mixte, după închiderea de vineri. Dow Jones crește cu 0,26%, Nasdaq scade cu 0,78% iar S&P 500 scade cu 0,16%.

Pe piața commodities, petrolul Brent este pe plus cu 0,67%, gazele naturale scad cu 1,51% iar păcura ULSD crește cu 0,41%. Dacă ne uităm la metalele prețioase, aurul este pe plus 0,17%, argintul crește cu 0,99% iar cuprul cu 0,34%. În piața bunurilor alimentare semnalele sunt mixte.

Am discutat subiectul cu Valentin Dragu, Fondator Grow Your Wealth.

„Este perfect adevărat că inflația a atins un peak luna trecută: 9,1%, iar Jerome Powell deja ne-a transmis la fosta ședință de politică monetară niște semnale pozitive pentru piața de capital pentru că, în momentul în care FED nu mai este atât de agresiv în declarații, înseamnă că a luat în vedere niște indicatori care deja arată destul de rău din cauza acestor creșteri succesivă de rată de dobândă de politică monetară.”, a povestit Valentin Dragu, Fondator Grow Your Wealth.