• S&P 500 și Nasdaq sunt din nou la all time high.
  • Creșterea este alimentată de performanțele giganților tech, precum Meta și Microsoft.
  • Tesla închide ultima ședință cu +2,08% și recuperează integral minusul din 2024.

Din nou verde pentru bursele americane. Principalii indici închid toți pe plus. Iar S&P 500 bifează al 33-lea maxim istoric în 2024. Și nu e singurul. Nasdaq crește cu 0,9% și e tot la all time high.

Cine determină creșterea? Meta, care închide cu aproape +6% ultima ședință. Nici ceilalți giganți nu stau rău. Tesla închide cu +2,08 % și recuperează integral minusul din 2024.

Cât mai continuă raliul tech? Am văzut săptămâna asta previziuni și mai curajoase. S&P 500 va ajunge la 7.000 până în 2025, spune economistul șef Neil Shearing de Capital Economics. Asta ar însemnă peste +27% față de momentul actual. Motivul? Anticipează multe suprize în AI, în continuare.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Cum s-au mișcat marile companii din S&P 500?

Meta închide ultima ședință cu plus 5.87%, cu 589$ prețul acțiunii, un nou all time high în acest an. Are un plus de +52% de la începutul anului Microsoft e și la ea la un nou maxim istoric. Plus 1,47% la ultima închidere. Rămâne în topul companiilor cu 3.475 mld.$ capitalizare.

Dar să nu uităm de performanțele Tesla. E a4-a ședință cu plusuri semnificative. Are +27% în ultimele 5 zile și +1,22% de la începutul anului. De punctat: de la cel mai scăzut nivel din aprilie 2024, acțiunile Tesla au acum peste +80%.

Acum, dacă revenim puțin la optimismul din piață, așteptările analiștilor de pe Wall Street sunt ridicate. Companiile trebuie să marcheze profituri peste cele din ultimii 2 ani, dacă vor să se ridice la nivelul așteptărilor, scrie FT.

Acţiunile S&P 500 sunt aşteptate luna aceasta să raporteze o creştere anuală a profiturilor de aproape 9% în T2. Dar situația nu e roz peste tot. Acțiunile marilor bănci sunt pe minus. BofA închide ultima ședință cu -1,20%, JPMorgan are -1,33%, iar Wells Fargo are -1,71%. Analiștii spun că ratele dobânzilor și mediul economic incert pot duce la scăderi și mai mari pentru bănci.