Cifrele la 9 luni: Nuclearelectrica: profit de 1,9 mld. lei, triplu față de anul trecut

  • Cinci companii de la BVB raportează azi cifrele la 9 luni din an
  • SNN are un profit de 1,9 mld. lei la 9 luni, triplu față de 2021
  • Inflația pe octombrie scade la 15,3%, de la 15,9% în septembrie

Avem una dintre cele mai aglomerate zile ale sezonului de raportări. Cifrele la 9 luni: BVB, profit de 10,5 mil. lei, dublu față de anul trecut. Nuclearelectrica: 1,9 mld. lei, triplu față de anul trecut. One United: 421 mil. lei profit. Cu 120% peste nivelul de anul trecut. Medlife are minus 42% față de 2021, 56,8 mil. lei profit.

Bursa locală deschide azi pe plus. La ora 13:45 indicele principal BET se aprecia cu 1,3%. Are anunțul pe inflație de la noi un efect similar cu cel din Statele Unite, unde principalii indici au închis ultima ședința puternic în zona verde?

Am discutat subiectul cu Cristian Istrătescu, investitor pe bursă.

„Dacă vorbim de bursa din US, acolo într-adevăr se vede entuziasmul. La ei a scăzut destul de mult inflația. Procentual a scăzut mai mult decât a scăzut la noi. Din fericire avem și la noi o scădere de inflație, dar de la o bază mult mai mare.

La noi nu cred că o să aibă același recur pentru că indicele BET, dacă ne aducem aminte, este preponderent energie. Energia este deja sus. Prețurile acțiunilor sunt destul de mari.”, a spus Cristian Istrătescu, investitor pe bursă.