BVB este la minimul ultimelor șase luni

  • BVB a închis ședința din 19 septembrie pe minus 2,63%
  • 3 mld. lei au ieșit din piață, în 19 august
  • Bursele americane au închis ședința de ieri pe plus

Roșu pe linie pe bursa locală. Ședința de ieri s-a încheiat pe minus 2,63% pentru indicele principal, BET. Cea mai slabă şedinţă ca dinamică din 2 martie 2022, care a dus la evaporarea a 3 mld. lei din piață.

Cumpărătorii și-au făcut apariția de abia după-amiază. Prea târziu însă pentru Electrica, ale cărei acțiuni au atins un minim istoric, în timp ce Petrom şi Nuclearelectrica au pierdut câte 4% fiecare, potrivit ZF.

Bursa de la București deschide pe plus ședința de tranzacționare de azi, iar la ora 11:30 indicele principal BET era pe minus cu 0,25%. BVB este la minimul ultimelor șase luni.

Trecem la bursele amerciane, care au închis ședința de ieri pe plus. S&P 500 crește cu 0,69%, Dow Jones are un plus de 0,64%, iar Nasdaq îcnhide pe plus 0,76%.

Dacă ne uităm la piața commodities, petrolul Brent are un este încreșterc u 0,7%, iar Gazele naturale își pierd 0,1% din valoare. Metalele prețioase sunt pe plus 0,2% în cazul aurului și 0,5%, în cazul argintului.

Am discutat subiectul cu Cristian Istrătescu, investitor BVB.

„De obicei când sunt scăderi așa abrupte dimineață, mai ales dacă se deschide și cu gap, în principiu piața așteaptă să vadă cam pe unde se stabilizează pentru că de cele mai multe ori este bine să nu te grăbești și să cumperi la un -2, -3 dacă se poate duce la un -5.”, a declarat Cristian Istrătescu, investitor BVB.