BVB are un profit dublu în T1 din 2022 față de T1 din 2021

  • Emitenții BVB închid sezonul raportărilor financiare trimestriale
  • BVB are, în T1 2022, un profit dublu față de T1 din 2021
  • La deschiderea BVB de azi, indicele BET era în creștere cu 1%

Emitenții de pe bursa locală încheie sezonul raportărilor financiare pentru primul trimestru din an. Câteva date importante de până acum: Hidroelectrica încheie primele trei luni din 2022 cu afaceri de 2,4 mld. lei şi cu un profit de 1,3 mld. lei. Romgaz încheie T1 din 2022 cu un profit de 1 mld. lei şi 4 mld. lei afaceri. Iar Petrom urcă afacerile cu 145% în T1 din 2022, până la 12 mld. lei.

Iar Bursa de Valori Bucureşti încheie primele trei luni din an cu un profit net de 4,4 mil. lei, dublu faţă de T1 din 2021. Veniturile operaţionale ale BVB au crescut cu 70% în primele trei luni din an, la 9,86 mil. lei, pe fondul dublării veniturilor din tranzacţionare, atât pe piaţa principală de acţiuni, cât şi din oferte, urmare a ofertei de vânzare acțiuni OMV Petrom, ce a generat un venit de 1,32 mil. lei.

Am discutat subiectul cu Marius Alexe, investitor la BVB.

„Este foarte greu de prezis acest nou context pentru că avem foarte multe necunoscute – criza energetică, criza transporturilor, COVID-ul din China care lovește iarăși, războiul din Ucraina. Este o perioadă foarte imprevizibilă și eu nu cred că o să mai avem creșteri foarte mari, cel puțin pe bursa noastră. Nu văd cine ar putea să mai profite, deja prețul energiei este la nivel record și ar trebui să scadă de acum încolo.”, a declarat Marius Alexe, investitor la BVB.