First Republic pierde aproape 50% din valoare după retragerile record ale clienţilor. Guvernul american caută o soluție

First Republic Bank
  • Banca First Republic a pierdut încă aproape 50% din valoare.
  • Banca se luptă acum să găsească o soluţie.
  • Autorităţile de reglementare din Washington şi actorii de pe Wall Street au încercat să vină cu un plan de stabilizare.

Acţiunile First Republic Bank au continuat să scadă marţi, în timp ce autorităţile de reglementare din Washington şi actorii de pe Wall Street au încercat să vină cu un plan de stabilizare a băncii aflate în dificultate, titrează Financial Times.

Preţul acţiunilor băncii din California, care a scăzut cu peste 93% în acest an, şi-a pierdut încă 49,4%, la o zi după ce a dezvăluit că clienţii săi au retras 100 de miliarde de dolari din depozite în timpul crizei de luna trecută.

First Republic a transmis că urmăreşte „opţiuni strategice” pentru rezolvarea problemei, dar se pare că banca are probleme în a găsi o soluţie viabilă, cum ar fi vânzarea parţială sau totală.

Wall Street Journal, citat de ZF, cataloghează creditorul ca fiind o bancă a bogaţilor şi care nu se sinchiseşte să dea credite pentru locuinţe persoanelor cu venituri mici sau americanilor cu origini din America Latină sau de culoare. WSJ ase­măna First Republic cu branduri precum Ferrari şi Prada.

Banca a intrat în legătură cu guvernul american care este îngrijorat după colpasul SVB şi Signature Bank de luna trecută.

Citește și: