• Robert F. Kennedy Jr. cere modernizarea bugetului federal
  • Promite că fiecare american va putea verifica pe ce se duc banii din taxe
  • Bugetul federal este de 6.300 $ miliarde, ceea ce reprezintă 23% din PIB-ul SUA

Cum ar fi să poți vedea exact pe ce se duc banii tăi din taxe? Robert F. Kennedy Jr. promite că va deveni realitate. Propune ca bugetul de stat să fie pus pe blockchain, în văzul tuturor.

“Vom avea 300 de milioane de ochi pe bugetul nostru, iar dacă cineva cheltuiește 16.000 de dolari pentru un capac de toaletă, toată lumea va ști despre asta,” spune Kennedy.

“Dacă guvernul cheltuie 16.000$ pe un capac de toaletă, toți vor ști”

Kennedy face referire la o lungă istorie de scandaluri care au în prim-plan cheltuieli bugetare inexplicabile. De exemplu, Pentagonul plătea în anii 80′ câte 640 $ pe un capac de toaletă, și 1.000 $ pe înlocuirea capacelor în 2018.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

În prezent, bugetul de stat este controlat prin lege, care este accesibilă publicului. Departamentele federale sunt la rândul lor monitorizate de către autorități. Accesul la cheltuielile bugetului de stat este însă o sarcină Herculeană.

Este vorba despe 6.300 miliarde de dolari organizați într-o singură bază de date. Asta în măsura în care Pentagonul trece al 7-lea audit.

Kennedy s-a implicat în active digitale, acceptând donații de campanie în bitcoin și promovând planuri de sprijinire a dolarului american cu bitcoin în cazul în care este ales în Casa Albă în noiembrie.

Dar Kennedy s-a opus și public planurilor pentru o monedă digitală a băncii centrale (CBDC), pe care Rezerva Federală o “explorează” în prezent, la fel ca mulți republicani, inclusiv fostul președinte Trump.

În timp ce republicani s-au mobilizat împotriva creării CBDC, președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, declara că banca centrală nu va crea una fără aprobarea Congresului.