• Industria modei caută sprijin guvernamental pentru a face față provocărilor post-Brexit și post-pandemie.
  • 35,9% dintre consumatori se așteaptă să crească cheltuielile dacă Partidul Laburist câștigă, comparativ cu 27,7% în cazul unei victorii a Conservatorilor.
  • Franța susține măsuri mai stricte la nivelul UE împotriva fast-fashion, scrie BoF.

Promisiunea de stabilitate politică în Regatul Unit și în Franța determină industria modei să urmărească îndeaproape sondajele, scrie BoF.

Pentru Marea Britanie:

Industria modei caută sprijin guvernamental pentru a face față provocărilor post-Brexit și post-pandemie. British Fashion Council a identificat 5 priorități cheie pentru noul guvern, inclusiv: restabilirea schemei de rambursare a TVA pentru cumpărăturile turiștilor și legislație pentru practici de afaceri sustenabile.

Rezultatul alegerilor ar putea influența cheltuielile de consum. 35,9% dintre consumatori se așteaptă să crească cheltuielile dacă Partidul Laburist câștigă, comparativ cu 27,7% în cazul unei victorii a Conservatorilor.

Titlurile zilei

CUM SE MIȘCĂ BURSELE?
NETANYAHU ȚINE UN DISCURS ÎN CONGRESUL SUA
FLORIN TALPEȘ APARE LA NYSE ȘI NMS TV
FERRARI BAGĂ CRIPTO ÎN VITEZĂ
LOEWE FURĂ PRADA
ANAF ÎȘI FACE NORMA DE COLECTARE

Politicile ce privesc imigrația și forța de muncă ar putea afecta disponibilitatea talentelor în industria modei.

Pentru Franța:

Creșterea în popularitate a partidului de extremă dreaptă Adunarea Națională provoacă îngrijorare în industria modei franceză, care apreciază diversitatea și incluziunea.

Franța susține măsuri mai stricte la nivelul UE împotriva fast fashion, inclusiv taxe suplimentare pentru companiile care promovează consumul excesiv. Recent, Parlamentul francez a votat o lege care vizează încetinirea fast fashion-ului. A impus taxe de până la 10 euro pe articol pentru produsele fast fashion până în 2030 și interzice publicitatea pentru aceste articole.

Ambele alegeri ar putea influența relațiile comerciale și acordurile post-Brexit dintre UK și UE. Iar asta ar putea afecta lanțurile de aprovizionare și exporturile din industria modei.

Rezultatele ar putea impacta politicile de sustenabilitate și reglementările de mediu care afectează industria modei în ambele țări.

Ce înseamnă toate acestea pentru modă?

Acțiunile franceze au scăzut brusc de la declanșarea alegerilor, iar randamentele obligațiunilor au crescut vertiginous.

Investitorii sunt îngrijorați de modul în care economia s-ar descurca într-un peisaj politic nou, mai nesigur.