• Cofondatorul Apple, Steve Wozniak, face afirmații dure la adresa Tesla.
  • Wozniak a fost mult timp un critic vocal al software-ului Autopilot dezvoltat de companie.
  • Anul trecut, Wozniak declara că este “extrem de periculos” să conduci o astfel de mașină.

Cofondatorul Apple, Steve Wozniak, a criticat dur compania Tesla într-un interviu recent. Wozniak a susținut că eforturile companiei lui Elon Musk de a lansa opțiunea de conducere autonomă a mașinii lasă de dorit și face ca mașinile să fie incredibil de nesigure de condus, scrie Futurism.

„Dacă vrei un studiu despre cum inteligența artificială funcționeză prost și vrei să o lași să te omoare cu fiecare ocazie, ia-ți un Tesla”, a spus Wozniak pentru CNN la începutul acestei săptămâni în timpul unui interviu televizat, citat de Electrek .

Wozniak a fost mult timp un critic vocal al software-ului Autopilot dezvoltat de Tesla, argumentând că realitatea este cu mult sub pretențiile înalte ale companiei.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

„Este atât de periculos!”, spune Steve Wozniak

Wozniak și-a amintit de problemele le-a întâmpinat personal acum ceva timp, când a fost nevoit să încetinească în timp ce conducea Modelul S pe autostradă.

„Este atât de periculos!” declarase la acea vreme Wozniak. „Mi s-a întâmplat de o sută de ori, cel puțin, pentru că conduceam foarte mult”, a spus el.

Musk l-a convins pe Wozniak să cumpere o Tesla Model S în 2013. La acea vreme, Musk îi promisese co-fondatorului Apple că mașina „se va conduce singură în toată țara până la sfârșitul anului 2016”, a declarat Wozniak pentru CNN .

„De fapt am crezut în acele promisiuni, dar nici măcar nu se apropie de realitate”, a adăugat el, argumentând că software-ul dezvoltat de Tesla ar putea ajunge chiar să-l omoare pe pasager.