Pentru angajații care se întorc la birouri în contextul post pandemic, mai exact care vor lucra în medie trei zile pe săptămână sau mai mult în 2023, modalitatea perfectă de a reconstrui relații cu colegii pe care nu i-au mai văzut de vreo trei ani ar fi să bea o cafea împreună, scrie Bloomberg.

Pauza de cafea și rolul său în stabilirea relațiilor interpersonale nu este un subiect nou. Încă din secolele al XVII-lea și al XVIII-lea, cafeaua a devenit  un concurent al ceaiului  ca băutură preferată atât pentru elite, cât și pentru muncitori în timpul liber.

Astăzi, pauza de cafea este esențială nu doar acasă, dar și la locurile de muncă, mai ales în Suedia, în Marea Britanie și Australia. De asemenea, în timp ce SUA deține cea mai mare piață a aparatelor de cafea, cererea crește cel mai rapid în Asia. Noutatea în ce privește cafeaua este dată de faptul că din ce în ce mai multe țări încearcă să creeze un spațiu la locul de muncă care să imite o cafenea obișnuită pentru angajați, scrie Bloomberg.

Titlurile zilei

POATE A.I. SĂ CREASCĂ PRODUCTIVITATEA COMPANIILOR?
CE-L REȚINE PE ANTREPRENORUL ROMÂN?
NVIDIA RAPORTEAZĂ PESTE AȘTEPTĂRI
BITCOIN E LA ALL TIME HIGH
CHATBOT-UL DĂ LECȚII MEDICILOR
DOJ CERE SEPARAREA CHROME DE GOOGLE

Dacă consumul de cafea este în creștere, numărul angajaților care lucrează fizic la birourilor s-a redus după pandemie la jumătate mai ales în orașele mari precum New York, precizează Bloomberg.

Dacă viața socială și viața de birou se îmbinau armonios înainte, iar prieteniile de la locul de muncă duceau chiar și la ieșiri în colectiv după program în zilele de vineri, acum nimeni nu-și mai dorește să fie la birou în timpul săptămânii, mai ales într-o zi de vineri. Aparent, ceea ce îi face pe oameni să rămână conectați în timpul orelor de muncă, cum ar fi micile pauze de cafea, contează foarte mult. În acest context, pe lângă dezvoltarea unor săli destinate pauzelor de cafea unde angajații să socializeze, cafeaua gratis la locul de muncă ar putea fi un stimulent puternic pentru întoarcerea la birou, concluzionează Bloomberg.