- Un studiu recent arată că 80% dintre femei se simt singure din cauza locului lor de muncă.
- Unul din cinci adulți în vârstă nu are pe cine suna în caz de nevoie.
- Adulții au nevoie de șapte până la nouă ore de somn pe noapte pentru a se simți odihniți.
Atunci când ne simțim deprimați, în criză sau copleșiți, presupunem adesea că trebuie să ne reorganizăm întreaga viață și să facem schimbări drastice pentru a rezolva ceea ce este de nerezolvat. Cu toate acestea, atunci când multe lucruri scapă de sub controlul nostru, știința ne spune că micile ajustări zilnice ne pot stimula imediat starea de spirit și energia. Practicate în timp, obiceiurile mici pot deveni coloana vertebrală a unei rutine sănătoase, scrie Fortune Well.
Advertisment
Crează-ți o rutină matinală strictă! Ia-ți o vacanță! Fă-ți 10 prieteni noi! Sau doar relaxează-te!
Începe ziua cu un duș rece
Deși nu sună tocmai bine, un duș rece are multe beneficii, de la îmbunătățirea stării de spirit la reducerea inflamațiilor. Și îți începi ziua cu energie.
Titlurile zilei
Vorbește-ți pozitiv și încurajator în oglindă dimineața
Nu strică niciodată să te încurajezi singur. Cercetările arată că afirmațiile pozitive pot activa sistemul de recompense al creierului și pot reduce stresul.
Sfatul vine de la Sunisa Lee, gimnastă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice din 2024.
Înainte de fiecare competiție, Lee repetă această mantră: “Nimic mai mult, nimic mai puțin, pentru că normalul tău este suficient de bun”.
Mergi pe un alt drum spre muncă
De ce? Schimbarea rutinei poate stimula creativitatea și reduce stresul.
Greu de crezut, așa-i? Dar atunci când mergem către serviciu, suntem adesea pe pilot automat, ceea ce ne permite să ne facem griji pentru zilele și săptămânile care urmează.
Parcurgerea unui traseu nou te poate ajuta să te bucuri de present. Atunci când facem ceva nou, creierul nostru devine implicat și alert, și ne distrage atenția de la problemele zilnice.
Vorbește în pauza de muncă cu un coleg timp de 10 minute
Aproximativ jumătate dintre americani se simt singuri. Un studiu recent arată că 80% dintre femei se simt singure din cauza locului lor de muncă, iar unul din cinci adulți în vârstă nu are pe cine să sune în caz de nevoie.
Atunci când oamenii tânjesc după conexiune, chiar și 10 minute fac diferența și îi pot ajuta pe oameni să se simtă văzuți.
Ann Shoket, CEO al TheLi.st, are un studiu în care a constatat că doar 10 minute de conectare la locul de muncă zilnic îți pot face ziua mai bună.
Citește o autobiografie
Atunci când suntem cuprinși de griji și temeri, învățarea de la alții despre eșecurile și succesele lor ne poate ajuta să punem în perspectivă factorii de stres pe care îi simțim.
Jay Shetty, gazda podcastului On Purpose și un lider în meditație și mindfulness, își amintește lecțiile din autobiografiile lui Martin Luther King Jr., Dwyane “The Rock” Johnson și David Beckham pe care le-a citit când era adolescent.
“Pur și simplu mă uit la toate aceste povești și mă gândesc la toate sacrificiile care au fost făcute sau la eșecurile care au existat”, spune Shetty. Așa că lasă telefonul jos și pune mâna pe o carte atunci când ai nevoie de inspirație rapidă în timpul zilei.
Fă ceva la întâmplare timp de 30 de secunde
Dansează, cântă, fă ceva ce nu faci în mod normal!
La fel cum o nouă rută spre serviciu poate stimula creierul și te poate face să te simți implicat în lumea din jurul tău, a face ceva diferit poate avea aceleași efecte.
“Am trimis mesaje unor persoane cu care nu mai ținusem legătura de ceva vreme, ceea ce a fost foarte frumos pentru a relua legătura. Am citit pagini de cărți pe care poate nu le-aș fi citit dacă aș fi încercat să le citesc pe toate”, spune Jay Shetty.
Trimite-i un mesaj cuiva din familie
Îți lipsesc bunicii, verișorii sau vreo mătușă. Sună sau trimite un mesaj! Sigur se vor bucura să audă de tine.
Mergi la culcare cu 15 minute mai devreme în seara asta
Somnul este unul dintre cei mai importanți factori care ne determină bunăstarea generală. Atunci când dormim suficient de bine, atât calitativ, cât și cantitativ, este mai probabil să ne simțim energici, implicați și capabili să ne reglăm emoțiile.
Experții în somn spun că cele mai bune obiceiuri de somn rămân atunci când sunt realizate în pași mici de-a lungul timpului. Dr. Raj Dasgupta, medic internist și cercetător în domeniul somnului, recomandă o rutină de relaxare de 30-60 de minute înainte de culcare pentru a calma sistemul nervos și a ne pregăti pentru succes.
Ție ce-ți face bine?