Cofondatorul și CEO-ul companiei de traduceri Industry Arabic, Will Ward, în vârstă de 39 de ani, a descris experiența sa în încercarea de a evita să-și mai verifice telefonul la prima oră dimineata. Provocarea a venit în urma unui videoclip pe care l-a vizionat pe TikTok în care erau prezentate dezavantajele utilizării telefonului, scrie Insider .

Conduc o întreagă echipă internațională de la distanță, așa că, firește, primul lucru pe care îl făceam dimineața era să-mi verific e-mailul de serviciu. Lucrez de acasă și poate fi foarte greu să stabilesc limitele necesare vieții profesionale. Nu am considerat niciodată că îmi sabotez dimineața expunându-mă la stres și stimuli externi în minutele imediat următoare după ce m-am trezit, a povestit el pentru Insider.

Ward spune că a conștientizat faptul că acest obicei este atât de dăunător atunci când a văzut un videoclip pe TikTok în care erau explicate toate efectele negative pe care le aduce telefonul în primele minute ale dimineții, în urma căruia a decis să se schimbe.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Beneficiile se referă în primul rând la faptul că îi oferi minții tale șansa de a se trezi în pace, pe lângă reducerea stresului și creșterea concentrării, a explicat el. “Mi-am recuperat acele 20 până la 40 de minute pe care obișnuiam să le petrec pe telefon și am adăugat timpul la noua mea rutina mea de dimineață. Mă trezesc la 6:15 în majoritatea dimineților și nu îmi verific telefonul decât în intervalul 8:00 și 8:15. Odată ce am început această practică, am observat o mare diferență în ce privește productivitatea mea.”, spune Ward pentru Insider.

Deși CEO-ul explică că s-a confruntat cu o serie de provocări în efortul de a nu-și verifica telefonul, spune că a reușit să găsească alte activități care să îi ocupe timpul dimineața: ” Am început să mă bucur cu adevărat de ce înseamnă să fii prezent dimineața. Am dezvoltat o rutină de dimineață numită „telefon oprit ” . Fac cafea, mă ocup de copii, pregătesc micul dejun și merg la alergat.”

“Am mai mult timp pentru mine și familia mea și simt că mi-am întărit rezistența la lucru. Îmi abordez munca cu capul limpede și am un permanet sentiment de realizare.”, explică Ward.

Ward a menționat pentru Insider că echipa îl poate contacta totuși atunci când este vorba de probleme urgente și de mare importanță ale companiei chiar și înafara intervalului 9:00-22:00.