Studiu: Majoritatea directorilor de companii se trezesc înainte de ora 7. Care este legătura dintre viața matinală activă și împlinirea profesională?

În lumea business-ului sunt multe variabile de care depinde succesul. Dar există un trend bine definit în rândul celor care conduc marile companii. Majoritatea directorilor se trezesc înainte de ora 7. O arată cel mai recent studiu al revistei INC., pe un eșation de 1.000 de directori executivi din companii care și-au făcut un nume în lumea business-ului.

De ce este atât de importantă dimineața? Pentru că pentru mulți dintre ei este cea mai liniștită perioadă a zilei. Tim Cook, de exemplu, se trezește la 3 și 45 de minute. Musk dormea pe podelele fabricii Tesla pentru a economisi timp și pentru a fi primul om care lucrează la propriul vis. Jeff Bezos are grijă întodeauna să doarmă 8 ore pe noapte și se trezește în fiecare zi la 6:45. 37% dintre respondenții studiului fac asta. 27% se trezesc chiar mai devreme, la ora 5, în timp ce 22% au alarma pusă la 7. Se poate mai și devreme, 5% se trezesc la ora 4, iar alți 5% se trezesc la ora 8.

De ce este viața matinală activă așa bună prietenă cu împlinirea profesională? Am discutat subiectul cu Adrian Dragomir, CEO Termene.ro.

„Ați văzut, studiul este făcut pe managerii marilor companii. Noi în România nu avem atât de multe companii mari, sunt undeva la 30.000 de companii în România care au cifră de afaceri de peste 1 milion de euro. Deci majoritatea antreprenorilor din România au companii cu cifră de afaceri sub 1 milion de euro. Dar așa este, se aplică. Eu sunt un exemplu personal pentru acest studiu. Mă trezesc cât de dimineață pot pentru același argument: pentru liniștea de a lucra fără să fiu întrerupt de nimeni în jurul meu.”, a povestit Adrian Dragomir, CEO Termene.ro.