Cel mai bun prieten al omului nu se mai mulțumește cu hrană și jucării. Mai nou, animalele de companie se relaxează la spa. Paradisul lor există în București și se numește Lofty Pets, un centru deschis în România de Andreea Darbouli și Elena Negrilă, cu o investiție de 3.000 de euro. Anul trecut au ajuns la o cifră de afaceri de 200.000 de euro.
Advertisment
La Lofty Pets câinele sau pisica ta se bucură de diverse servicii, de la înfrumusețare până la terapie.
“Acum în momentul de față, este destul de dezvoltată industria, însă în momentul în care noi am deschis salonul, cel mai solicitat serviciu era tunsul simplu, fără baie. Acum am ajuns la nivelul în care clienții solicită inclusiv servicii spa pentru animalele lor de companie, împachetări cu nămoluri, săruri de baie, uleiuri esențiale pentru relaxare și tot felul de alte produse care țin de zona asta spa. Deci industria s-a dezvoltat destul de mult și practic ăsta a fost și drive-ul nostru de la început.
Titlurile zilei
Pentru acest an țintim o creștere de cel puțin 50% pentru că am reușit anul trecut să deschidem un nou punct de lucru, dedicat în exclusivitate academiei. Astfel, am reușit să mărim și zona de lucru din salon.”, a povestit Andreea Darbouli, co-fondator Lofty Pets.
Lofty Pets oferă și cursuri pentru cei care vor să lucreze în industria de pet grooming. Cursanții învață de la noțiuni de bază până la deschiderea un business. Traineri sunt atât fondatoarele Lofty Pets, cât și invitați speciali de talie internațională, aduși în exclusivitate în România.
“Sunt mulți oameni care fac reconversie profesională și mulți spun că nu mai vor să lucreze la birou, că vor să facă ceva cu mâinile, că iubesc animalele și că vor să facă asta din pasiune și, din nou, mare parte din ei vor să-și facă și business, cumva să facă un mix între pasiune și business, ăsta e mindset-ul cu care vin la noi la curs.”, a declarat Elena Negrilă, co-fondator Lofty Pets.
“Trebuie să fii pasionat ca să fii pet groomer, trebuie să ai multă pasiune în sânge, iar anumite persoane nu o au. Dar secretul este să mergi la multe seminare și să asculți mulți profesioniști. Trebuie să realizezi că și tu ești un profesionist, unele persoanele consideră că sunt niște simplii groomeri, dar ești un expert.”, a povestit Jane Doblas Jones.
Câinele este cel mai comun animal de companie în orașele din România. 66% dintre posesorii de animale de companie au câine, în vreme ce 58% au pisici.
Cât despre clienți, ei provin din cele mai diverse industrii: de la IT la imobiliare, inginerie și contabilitate. Vârsta medie a celor care preferă îngrijirea profesională este de 35-40 de ani și ocupă în majoritate poziții de top management în companii.
“Pentru mine este foarte important pentru că am un Westie, care este jumătate cățel, jumătate purcel și este mai mult murdar decât curat. Așa că venim frecvent aici. Pe lângă faptul că ne ajută mult că nu lasă păr în casă, important este să aibă și o igienă corespunzătoare și riguros făcută cum am întâlnit de fiecare dată aici. Și pentru mine mai ales, pentru că îmi doresc să am un animal frumos, curat întreținut și să mă bucur de el, la fel cum se bucură și el de mine.”, a povestit Ciprian Dragomir, client.
“Chiar am fost zilele trecute la un salon și am petrecut mai mult timp decât de obicei acolo și nu întelegeam cum sunt femeile care stau mult timp să se aranjeze, însă pentru cățeii mei întotdeauna am avut mai multă grijă.”, a povestit și Laura Cosoi.