• Mark Zuckerberg împlinește astăzi, 14 mai, 40 de ani.
  • În ultimii 10 ani, averea șefului de la Meta a crescut cu 140 de mld.$, până la 169 mld.$.
  • Zuckerberg își petrece ziua de naștere în Panama, pe mega-iahtul pe care îl deține – Launchpad, potrivit Business Insider.

Zuckerberg e la 40 de ani, cu cifre bune în palmares. Are motiv să petreacă și să facă valuri. Datele analizate de Business Insider indică un party pe super-iahtul Launchpad, pe care șeful de la Meta l-ar deține. Ambarcațiunea de 118 metri lungime, produsă de constructorul danez Feadship, nu este atribuită nimănui. Privacy este cuvântul de ordine în lumea iahting-ului. Dar unii merg pe firul faptelor.

Superiahtul a ajuns luni în Panama, din Fort Lauderdale, Florida. Tot în Panama ateriza, tot luni, avionul privat al lui Zuckerberg. Cu proprietarul la bord, potrivit postărilor de pe Instagram. Puse cap la cap, indiciile arată că CEO-ul Meta își începe noua etapă din viață la bordul „navei amiral”.

View this post on Instagram

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Facilitățile de pe Launchpad stau mărturie pentru cât de mult s-a schimbat stilul de viață al miliardarului în ultimii 10 ani. Cu sală de forță adaptivă, unde-și poate face antrenamentul de jiu-jitsu, spa, cinema, dar și un garaj pentru „jucăriile” acvatice sau terestre.

Zuckerberg nu mai e nici geniul cu hanorac de la Harvard, nici întruchiparea ciudatului din Sillicon Valley. E acum miliardarul cu centură neagră, care practică sporturi extreme și face glume în social media.

Cum a evoluat Zuckerberg în ultimii 10 ani

Averea lui Zuckerberg are un plus de 140 mld.$ în ultimul deceniu, în mare parte datorită deținerii de 13% de la Meta. Este al 4-lea cel mai bogat om al lumii, cu o avere de 169 mld.$.

În ultimii 10 ani a devenit tatăl a trei copii, a luat o diplomă onorifică de la Harvard, dar și centura albastră în jiu-jitsu.

Compania pe care o conduce are un avans de 700% pe bursă, în aceeași perioadă. Și un nume nou. Renunță la cupola Facebook și ajunge la Meta, a șaptea cea mai mare companie din lume, după capitalizare.

Platformele de socializare pe care le gestionează (Facebook, Instagram, WhatsApp) au, cumulat, 3 miliarde de useri activi în fiecare lună.

De cadouri nu mai are nevoie. Și-a construit în ultimii ani un portofoliu imobiliar de 200 mil. $, are diverse gadget-uri acvatice. Crește și vite, la ferma pe care o deține. Totul bio.

A primit, dar dă și înapoi. În 2015 promitea că va dona 99% din pachetul de acțiuni de la Meta, înainte de a trece în neființă.

Ani mulți să fie!