• Restaurantul Neolokal din Istanbul îmbină aromele vechi cu tehnicile culinare contemporane.
  • Neolokal își preia majoritatea ingredientelor de la o fermă din apropiere.
  • Localul se remarcă și prin vederile panoramice asupra orașului și a moscheilor.

Restaurantul Neolokal din Istanbul face o punte între vechi și nou. Mai exact, combină arome vechi și ingrediente tradiționale cu tehnici culinare moderne și contemporane.

Neolokal ia Pământul drept inspirație. Bucătarul șef, Maksut Așkar, și tânăra sa echipă au adus o întorsătură glorioasă produselor tradiționale turcești.

Ca locație, Neolokal face parte din complexul cultural SALT Galata al orașului. Restaurantul oferă și vederi uluitoare ale Cornului de Aur, datorită vederilor panoramice. Ferestrele mari și terasa oferă vederi și asupra acoperișurilor Istanbulului și ale moscheilor cunoscute.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Ingredientele localului provin de la o fermă din zona Gümüşdere, aflată în apropierea orașului, care practică agricultura durabilă. Așkar consideră că ingredientele ar trebui să aibă tot timpul proveniență locală, iar ca bonus, își oferă rețetele și în mediul online.

Cum este gândit meniul Neolokal?

Respectul pentru tradițiile culinare turcești reprezintă fundația restaurantului. Care este capabil să se reînnoiască constant. Aromele din trecut sunt pilonii principali. Iar restul este conturat de ideile noi.

Neolokal se bazează și pe un meniu cu carne, dar și unul vegetarian. Folosește produse locale atent selectate. Iar la multe dintre ele adaugă inclusiv vinuri turcești rafinate. Și colaborează cu furnizorii din apropiere.

Chef Aşkar își pune amprenta pe rețete autentice. Unul dintre preparatele remarcate? Găluște cu carne tocată de vită și bulgur, presărate cu nuci de pin sau nuci asezonate cu condimente ușoare. Iar în rândul preparatelor ușoare, se remarcă un iaurt cu boia de ardei și ulei de pătrunjel.