• În Dubai se construiește cel mai mare turn rezidențial cu ceas din lume.
  • Va avea o înălțime de cel puțin patru ori mai mare decât cea a lui Big Ben.
  • Proiectul este o colaborare între London Gate și Franck Muller.

Orizontul Dubaiului pare nemărginit. Intră în construcție cel mai înalt turn rezidențial cu ceas din lume. Turnul Aeternitas a fost prezentat oficial în cadrul unui eveniment de lansare.

Va avea o înălțime de 450 de metri, de peste patru ori mai înalt decât Big Ben din Londra. Și cu doar 22 de metri mai mic decât cea mai înalta clădire rezidențială din lume, Central Park Tower din New York.

În rândul turnurilor cu ceas din întreaga lume, Aeternitas va fi al doilea ca înălțime, după Turnul Regal cu Ceas Makkah din Mecca, Arabia Saudita. Care, însă, nu este rezidențial.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

Proiectul apare în urma unui parteneriat între dezvoltatorul imobiliar London Gate, cu sediul în Dubai și producătorul elvețian de ceasuri Franck Muller. Dezvoltatorul deținea deja pe terenul din Dubai Marina, o structură nefinalizată cu106 etaje. Astfel, a venit decizia construirii unui turn.

Numele turnului înseamnă „eternitate” în limba latină. Responsabilitatea pentru cadranul si mecanismul din spatele lui îi revine companiei Franck Muller.

Ce facilități oferă turnul și de la ce preț încep reședințele?

Turnul va cuprinde 649 de unități rezidențiale. Apartamente de una, două și trei camere sau chiar și duplexuri. Locuitorii vor beneficia de acces la servicii de menaj, concierge, valet și un portar disponibil 24 de ore din 24. Printre alte beneficii se numără și facilitați de tip hotelier, dar cu intimitatea și confortul de acasă.

Sunt incluse și o serie de facilități, precum o sală de gimnastică, teren de sport, un spa, un studio de yoga, o piscină dar și spatii artistice și culturale, cum ar fi un cinematograf, o sală de muzică și o bibliotecă.

Preturile pornesc de la 400.000 euro pentru un apartament cu un dormitor.

Dezvoltatorul declară că în primele trei zile s-au vândut aproximativ 30% din cele 30 de etaje lansate inițial, inclusiv toate apartamentele cu un dormitor disponibile.