- Usain Bolt a mâncat doar nugget-uri de pui în timpul Jocurilor de la Beijing.
- Înotătorul Michael Phelps consumă 10 000 de calorii pe zi, scrie Fortune Well.
- Simone Biles acordă prioritate proteinelor și fibrelor și optează pentru pește, legume și orez.
Pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, organizatorii au pregătit cel mai mare restaurant din lume, care hrănește peste 15.000 de sportive. Accentul este pus pe mesele pe bază de plante, scrie Fortune Well.
Sodexo Live, partener al Jocurilor Olimpice de la Paris, a planificat 500 de rețete în ultimii doi ani. S-a concentrate pe elaborarea meniurilor, crearea rețetelor și aprovizionarea cu cele mai bune ingrediente de înaltă calitate din întreaga Franță. Acestea includ 3 milioane de banane, 20 de tone de cafea și, pentru prima dată în istorie, peste 47 000 de farfurii reutilizabile.
Dimensiunea și capacitatea restaurantului
Este cel mai mare restaurant din lume, cu o capacitate de 3.500 de locuri. Acesta servește aproximativ 40.000 de mese pe zi. Va funcționa non-stop, 24/7, pe toată durata Jocurilor Olimpice.
Se pune accent pe alimentația pe bază de plante
O treime din toate mesele vor fi complet pe bază de plante, iar 60% din rețetele pentru public vor fi vegetariene. La La Concorde Urban Park, 100% din meniuri vor fi vegetariene.
Nutriție adaptată sportivilor
Mesele sunt concepute pentru a satisface nevoile nutriționale ale atleților.
Sportivii vor avea acces la o varietate de opțiuni, inclusiv salate, grătar, brânzeturi, produse de patiserie și fructe.
Pe lângă restaurantul principal, vor exista standuri alimentare de tip “grab and go” pentru sportivii grăbiți.
Un stand special va fi dedicat exclusiv bucătăriei franceze, gătită de chefi renumiți.
80% din ingrediente provin din Franța, iar 25% vor fi procurate de la maxim 25 km de Paris.