Una din două companii creşte salariile angajaților

Sursă foto: Profimedia

Una din două companii creşte salariile sau pachetele de beneficii pentru a atenua impactul creşterii preţurilor, după cum arată rezultatele unui sondaj realizat de compania de consultanţă în resurse umane Hays România, scrie Ziarul Financiar.

Astfel, circa 64% dintre angajatorii care au răspuns unui sondaj realizat de Hays România spun că au decis să majoreze salariile sau pachetele de beneficii pentru a atenua impactul creşterii ratei inflaţiei.

Dintre acestea, 46% au declarat că vor începe acest demers în ianuarie 2023, în timp ce 34% au implementat aceste modificări în anul 2022.

„Inflaţia şi indexarea salariilor sunt două subiecte constante pentru angajatori şi anga­jaţi. În 2022, inflaţia s-a accelerat în întreaga lume şi a atins cel mai înalt prag din ultimele decenii – preţurile produselor şi ale serv­iciilor au crescut în urma perioadei post-covid şi s-au multiplicat din cauza efectelor conflictului din Ucraina. Deşi România a avut în 2022 cele mai mici rate ale inflaţiei în comparaţie cu ţările vecine mai dezvoltate din Europa de Est – Ungaria, Cehia şi Polonia – viteza de creştere a preţurilor înseamnă că angajatorii trebuie să fie în continuare conştienţi de impactul asupra angajaţilor lor“, afirmă Timur Makhmutov, director general al Hays România.