Specialiștii avertizează: Job-urile importante vor fi preluate de inteligența artificială precum ChatGPT în viitorul apropiat

Automatizarea și eficientizarea sarcinilor au devenit concepte cheie în ultimii ani, iar acum chatboții și instrumentele de inteligență artificială precum ChatGPT pot a îndeplini o varietate de sarcini, de la scrierea lucrărilor de licență până la generarea de documente juridice.

După cum se întâmplă la fiecare ciclu major de inovare tehnologică, oamenii vor fi înlocuiți de inteligența artificială care le va prelua rolurile, scrie CBS News. Totuși, fenomenul ar putea aduce noi oportunități de angajare pentru oameni.

ChatGPT poate de exemplu lucra ca programator, scriind cod de computer. Instrumentul ar putea verifica erorile de limbaj și poate converti ideile pe care le primește în limba engleză în limbaj de programare, a explicat profesorul de la Columbia Business School, Oded Netzer, pentru CBS MoneyWatch.

David Autor, un economist de la MIT, a subliniat unele locuri de muncă de nivel mediu care pot fi gestionate de AI, inclusiv job-uri care presupun scrierea unor scrisorilor simple sau email-uri în domeniul resurselor umane spre exemplu, sau redactarea unor comunicate de presă, scrie CBS.

Abilitățile ChatGPT se pliază și pe profesia juridică, potrivit experților în inteligență artificială și a profesioniștilor din domeniul juridic. ChatGPT a promovat recent un examen de facultate de drept  și a obținut o notă de trecere după ce a scris eseuri pe subiecte complexe din domeniul juridic.