• OMV Petrom a terminat primele trei luni din an cu vânzări de 9,47 miliarde de lei.
  • Preţul gazului a fost cu 44% mai mic în primul trimestru al anului faţă de perioada similară a anului trecut.
  • Profitul net a ajuns la 1,48 de miliarde de lei, în scădere cu 15%, faţă de primele trei luni din 2022.

OMV Petrom a terminat primele trei luni din an cu vânzări de 9,47 miliarde de lei, cu 20% mai mici faţă de cele din perioada similară a anului trecut, arată raportul financiar al grupului. Profitul net a ajuns la 1,48 de miliarde de lei, în scădere cu 15%, faţă de primele trei luni din 2022.

Preţul gazului a fost cu 44% mai mic în primul trimestru al anului faţă de perioada similară a anului trecut, energia spot a fost cu 41% mai ieftină iar barilul de petrol Brent a pierdut 21% din valoare. Aceste scăderi semnificative nu sunt resimţite pe deplin de consumatorul final, dar rezultatele OMV Petrom pe primul trimestru arată o contracţie faţă de creşterile istorice din 2022, notează Ziarul Financiar.

OMV Petrom, cea mai mare companie din România, unicul producător local de petrol şi gaze, a terminat primele trei luni din an cu vânzări de 9,47 miliarde de lei, cu 20% mai mici faţă de cele din perioada similară a anului trecut, arată raportul financiar al gru­pului, prezentat Bursei la finalul săptămânii trecute. Profitul net al grupului a ajuns la 1,48 de miliarde de lei şi el în scădere cu 15% faţă de primele trei luni din 2022.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

„Rezultatele noastre pentru primul trimestru al acestui an sunt influenţate de scăderea preţurilor internaţionale pentru ţiţei şi gaze, de la nivelurile record înre­gistrate în 2022. În contextul unei cereri mai reduse pentru gaze, carburanţi şi electrici­tate din România, am avut o performanţă operaţională puternică, ce a contrabalansat parţial scăderea preturilor. Profitul net în T1/2023 a fost de aproximativ 1,5 mld. lei, cu 15% mai mic, în timp ce investiţiile s-au ridicat la aproximativ 1 mld. lei, în creştere cu 52% faţă de anul precedent“, a spus Christina Verchere, CEO al OMV Petrom.