Pasiunea fotografilor poate deveni un adevărat business

  • Jobul pe care îl poate face oricine din pasiune şi care îngroaşă portofelul.
  • Pasiunea pentru fotografie a lui Grace Torres a devenit mai mult decât un hobby.
  • Cu cât mai mult echilibru între viaţa profesională şi cea privată poţi crea, spune Torres, cu atât mai bine.

 Pasiunea pentru fotografie a lui Grace Torres a devenit mai mult decât un hobby, şi s-a transformat în cariera ideală care a ajutat-o la 23 de ani sa atingă indepedenţa financiară.

După o investiţie totală de 45.000 de dolari cu care şi-a transformat pasiunea în business, ea a bifat în 2022 venituri de 177.000 de dolari pe an, iar astăzi încasează peste 10.000 de dolari pe lună, scrie CNBC, citat de Business Magazin.

După ce s-a îndrăgostit de fotografie la vârsta de 13 ani, Torres a petrecut ani de zile filmând petreceri Sweet 16 în New Jersey pentru un salariu mic şi lucrând la Chick-Fil-A pentru a-şi permite un set de echipamente foto de 500 de dolari.

Apoi, a aflat că fotografii independenţi de succes încep adesea prin a investi în echipamente de înaltă calitate.

La început, spune Torres, perspectivele păreau sumbre. Dar, după ce a urmărit alţi fotografi pe Instagram, şi-a dat seama că, dacă ar echilibra costurile echipamentului cu mai multe şedinţe foto, ar avea o şansă de a trăi cu normă întreagă din această meserie.

În majoritatea zilelor, spune ea, simte că trăieşte un vis. Cu toate acestea, alte zile îi amintesc de provocările pe care le presupune să fii un tânăr antreprenor.

Cu cât mai mult echilibru între viaţa profesională şi cea privată poţi crea, spune Torres, cu atât mai bine.