• BVB va include Hidroelectrica în structura indicelui BET.
  • Listarea companiei creează oportunitatea de a promova piaţa de capital la o scară largă.
  • Decizia a fost luată de Comisia Indicilor pe 12 mai, scrie Ziarul Financiar.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a anunţat luni seara că va include Hidroelectrica din prima zi de tranzacţionare a acţiunilor în structura indicelui principal BET. Decizia a fost luată de Comisia Indicilor pe 12 mai, scrie Ziarul Financiar.

„Listarea la bursă a acţiunilor companiei Hidroelectrica – lider în producţia de energie electrică şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional, ca urmare a anunţului de vânzare a participaţiei deţinută de Fondul Proprietatea în cadrul companiei, oferă premisele de a avea cel mai mare IPO din istoria Bursei de Valori Bucureşti”, arată BVB.

Listarea companiei creează oportunitatea de a promova piaţa de capital la o scară largă în rândul investitorilor instituţionali şi individuali din România şi, totodată, oportunitatea ca piaţa de capital locală să fie clasificată ca Piaţă Emergentă şi de către MSCI, important funizor global de indici, crescând astfel vizibilitatea României în rândul investitorilor internaţionali.

Titlurile zilei

CARE-I IMPACTUL ECONOMIC?
COPIII SEPHORA FAC DEZASTRU

În anul 2020, România a fost promovată la statutul de Piaţă Emergentă de către furnizorul global de indici FTSE Russell.

ZF a scris de mai multe ori că listare producătorului Hidroelectrica a intrat în linie dreaptă, cu o începere a IPO-ului, estimat la circa 2 mld. lei, în vara acestui an, cel mai probabil în luna iunie.​